Новини » Крими

27-годишен шофьор е задържан след опит за бягство от полицейска проверка



Admin25.02.2013г 

27-годишен шофьор е задържан след опит за бягство от полицейска проверка

27-годишен мъж от Аксаково е задържан в районното управление, след като осуетил полицейска проверка в района на 7-ми километър край Шумен, а малко по-късно блъснал патрулен автомобил, съобщиха от ОДМВР - Шумен за Агенция "Фокус". Около полунощ патрулният екип, работил по безопасност на движението край Шумен, забелязал водач на “Фолксваген Транспортер” със съмнително поведение. Шофьорът през минути гасил и светвал фаровете. Внезапно спирал, малко след това отново потеглял. Не спрял на подадената от полицейските служители стоп палка.

Патрулката тръгнала след него, но той продължавал да шофира и не спирал въпреки подадените му сигнални светлини. Влязъл в града, където на кръстовището на улиците “Марица” и “Пловдив” го чакал друг полицейски автомобил. Мъжът отново не спрял на стоп палка, заобиколил полицаите и автомобила и продължил по улица "Искър". Там го чакал друг екип. При опит да заобиколи отново патрулния автомобил водачът на Фолксвагена се ударил в него.

Водачът Я.И. на 27 години от гр. Аксаково е отведен и задържан в полицейското управление, след като станало ясно, че е опасен за себе си и околните. Мъжът е правоспособен, не е употребил алкохол. Съставен му е акт за установяване на административно нарушение. Днес е отведен за преглед в Държавната психиатрична болница в с. Царев брод. Работата по изясняване на случая продължава.




Коментари

Добави коментар

Реклама