Новини » Тунинг

Това е възроденият Datsun



Admin28.02.2013г 

Това е  възроденият Datsun

Nissan публикува изображение-тизер на предницата на първия модел на бюджетната си подмарка Datsun. Планът е колата да се появи през 2014-а година и да се продава на първо време в Индия, Индонезия, Южна Африка и Русия.

В края на 2012-а АвтоВАЗ и Nissan подписаха съглашение за съвместна разработка и производство на автомобили марка Datsun, развити на платформа, използвана за моделите Калина и Гранта. Над външния вид на колата раблоти група дизайнери на Nissan в Япония, а в разработката на конструкцията на купето взимат участие смесен екип специалисти от Япония и Русия.

Серийното производство на колите ще тръгне в мощностите на Волжския автозавод в първата половина на 2014-а година. В течение на следващите три години японската компания иска да стартира производството на още три нови модела, за които засега няма подробности. Предполага се че цената на новия евтин Datsun в Русия ще е в рамките на 300-350 хиляди рубли /14-17 хиляди лева по днешен курс/.

Миналия декември във Волжския автозавод стартира производството на още един бюджетен седан на Nissan – Almera. Той ползва платформата на Logan и Lada Largus, има 1,6-литров бензинов мотор 102 к.с. и базовата му цена е 429 000 рубли /21 000 лева/.
Източник:Datsun" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама