Новини » Любопитно

LaFerrari с над 1000 заявки



Admin10.03.2013г 

LaFerrari с над 1000 заявки

Ferrari обяви, че до момента са постъпили повече от 1000 заявки за изцяло новия суперспортен модел LaFerrari. Легендарната компания представи новата си рожба за първи път по време на салона в Женева в началото на седмицата и обяви, че автомобилът ще бъде произведен в ограничена серия от само 499 единици.

LaFerrari е високо само 1116 мм, дължината му е 4702 мм, ширината му е 1992 мм, а междуосието му е сравнително малко- 2650 мм.

Задвижването на Ferrari LaFerrari се осъществява посредством хибридна система HY-KERS, съставена от двигател с вътрешно горене и електромотор. Първият от агрегатите е V-образен, 12-цилиндров с работен обем от 6262 куб.см и е в състояние да генерира максимална мощност от 800 конски сили. Двигателят с вътрешно горене е комбиниран с електромотор с мощност от 163 конски сили, който допринася за постигането на максимален показател за въртящия момент от над 900 Нм.

Въпреки наличието на електромотор в хибридната задвижваща система на LaFerrari, от Ferrari коментират, че движение в 100% електрически режим би било в разрез с основната идея на автомобила. От компанията споделят обаче, че HY-KERS е в състояние да работи само на ток и в близко бъдеще е възможно прилагането на системата в автомобил, който да бъде в състояние да изминава в електрически режим до няколко километра.

Според официалните данни на Ferrari, LaFerrari може да се ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди, от 0 до 200 км/ч за по-малко от 7 секунди,а границата от 300 км/ч може да бъде достигната за 15 секунди. Максималната скорост на движение на хибридния суперспортен модел е над 350 км/ч.

За постигането на тези резултати, от Ferrari разчитат не само на “груба сила”, но и на високоефективна аеродинамика с активни елементи в предната (въздушни отвори и подподови плоскости) и задната (дифузьор и спойлер) част на автомобила. Промяната в конфигурацията на отделните елементи се извършва автоматично от бордови компютър, в който са въведени оптимални режими.

За стабилната стъпка на пътя, LaFerrari е оборудвано със спортни гуми и джанти (19- цолови отпред и 20-цолови отзад), електронна стабилизираща програма, спирачна антиблокираща система с електронно разпределение на спирачното усилие, система за контрол на сцеплението на гумите с пътя и други. Спирачните апарати са с карбон-керамични дискове.

Интересна особеност на интериора на LaFerrari е седалката на водача. Нейната позиция е фиксирана, а вътрешността й се оформя спрямо тялото на клиента. За оптималната позиция на управление, инженерите на “Ферари” са предвидили възможност за регулиране на педалите и волана на автомобила. От италианската компания коментират, че позицията на седене в новия модел е близка до тази при едноместен състезателен автомобил и резултат от консултации с пилотите на Скудерия Ферари Фернандо Алонсо и Фелипе Маса, които са взели дейно участие в разработката на LaFerrari.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама