Новини » Крими

Шофьор на камион, инсценирал грабеж, е разкрит от служители на ОДМВР – Варна



Admin15.03.2013г 

Шофьор на камион, инсценирал грабеж, е разкрит от служители на ОДМВР – Варна

Собственик на фирма във Варна сигнализирал вчера в полицията, че час преди това шофьор на фирмения му камион бил нападнат, ранен в ръката и ограбен. Липсвали и 15 000 лева, които той трябвало да предаде на собственика. Криминалистите извършили оглед на място, разпитали и “пострадалия” Г.Г. /40 г./. Той спретнал достоверен сценарий за случилото се.

Към 12.15 ч. спрял да зареди гориво на бензиностанция в гр. Девня, после потеглил по стария път София – Варна и на около 500 метра преди разклона за кв. “Повеляново” край Девня го застигнал лек автомобил “БМВ” – черен на цвят. Шофьорът на колата го засякъл и го принудил да спре вдясно. От автомобила излезли двама маскирани, с бухалки счупили страничното стъкло на камиона и посегнали към чантичката му. Г.Г. не останал безучастен, оказал съпротива, но нападателите го ранили в ръката и се оттеглили с чантата и двата му мобилни телефона към Варна.“Смелчагата” опитал да ги следва, но около местността “Побити камъни” ги изгубил от поглед, после се прибрал в базата на фирмата.

Веднага започнало разследване на криминалисти от ОДМВР-Варна със съдействието на колегите им от РУП–Девня и Аксаково. В хода на проведените оперативни действия те изградили версия и за инсценировка на обир, която малко по-късно се потвърдила. Станало ясно, че жертвата сам е счупил стъклото на камиона, прерязал е дланта си с нож, който бил в кабината и после го изхвърлил в гората. Пак там укрил и парите. След разпит Г.Г. сам признал за извършеното деяние и посочил мястото, където е укрил вещите. Работата по документирането на случая продължава.




Коментари

Добави коментар

Реклама