Новини » Тунинг

Chevrolet Corvette става и комби!



Admin18.03.2013г 

Chevrolet Corvette става и комби! Американската компания Callaway, специализирана в тунинг на Chevrolet Corvette и в направата на негова база на собствени модели, е готова с проект по превръщането на колата-легенда в купе тип "Shooting brake".

Проектът по транформацията на Chevrolet Corvette Stingray в комби се нарича AeroWagon. Купето на колата ще е от карбон, моторът едва ли ще се пипа и си остава предишният 6,2-литров осмак с директно впръскване на горивото и мощност от 450 к.с.

Според представителите на Callaway, комбито ще може да вдига скорост от 320 километра в час, но не съобщават данни за пъргавината. Купето Corvette се ускорява от място до 60 мили в час /96 километра в час/ за под четири секунди.

Производството на комбито ще тръгне, ако има достатъчно търсене за него. Преустройството ще струва около 15 000 долара, а първите коли ще могат да се доставят на купувачите в края на годината.

През 2007-а Callaway направи на базата на Corvette спидстър, като премахнаха покрива и предното стъкло, заменяйки ги с два прозрачни калпака обтекатели. Този вариант имаше мотор 700 к.с., позволяващ ускоряване от място до 100 км/ч за три секунди и се предлагаше на цена от 305 000 долара.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама