Новини » Тунинг

Шест брутални нови оф-роудъра на Jeep на Easter Jeep Safari



Admin26.03.2013г 

Шест брутални нови оф-роудъра на Jeep на Easter Jeep Safari

Easter Jeep Safari е сред най-старите в Щатите оф-роуд фестивали, който с годините е станал нещо като Мека за феновете на марката Jeep. Затова няма нищо чудно, че именно за този фестивал марката подготвя всяка година по няколко прототипа, а тази година специално те са шест.

Фестивалът Easter Safari се провежда в пустинята Мохаве и Jeep го използва за да демонстира възможностите за туниг и подобряване качествата на серийните си модели всъдеходи. Този път пред преценката на авторитетната публика ще бъдат иложени пет "къстъм" Wrangler-а, дело на "придворното" ателие на марката Mopar и един Grand Cherokee. Последният е с уникален цвят на купето, капак от версията SRT, доработени калници и 17-цолови джанти с гуми Mickey Tompson размер R35, и е "кръстен" Trailhowk II.

Jeep Wrangler с име Recon има 6,4-литров, V8 Hemi с мощност 470 к.с., мостове Dana, силово оборудване Stinger и 39-цолови всъдеходни гуми. Просветът е увеличен със 110 мм. Проектът Stitch е с намалена маса за сметка на използването на алтернативна комплектация на базата на алуминий и карбон, използвани са седалки от Viper SRT.

Може би най-"оф-роудърски" е проектът Sandtrooper, с яките си брони, колелата R40, модернизираните си калници и капак, интегрираната лебедка и моторът V8 Hemi с мощност 375 к.с. Интересна негова по-"гражданска" алтернатива е Wrangler Slim, демонстриращ по леки доработки, които не пречат толкова на ежедневната експлоатация на колата.

От Jeep отбелязват, че за времето на сътрудничество с Mopar специалистите на втората компания са направили вече над 40 уникални джипа, специално за Easter Jeep Safari. Те дебело подчертават, че повечето от използваните в прототипите комплектации са достъпни за обикновените почитатели на марката и оф-роуда.
Източник:Jeep-на-Easter-Jeep-Safari" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама