Новини » Крими

Гранични полицаи задържаха автомобил - обект на финансова измама



Admin27.03.2013г 

Гранични полицаи задържаха автомобил - обект на финансова измама

Вчера на ГКПП – Капитан Андреево за излизане от страната бил спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес Бенц” с германска регистрация, произведен през 2011 г. Той бил управляван от 34-годишен румънски гражданин. В колата пътувал 52-годишен ливанец.
Автомобилът бил изпратен за контрол на втора линия, който граничните полицаи осъществили с техен австрийски колега, участник в съвместна операция, организирана от Агенция Фронтекс. По време на тази операция австрийският полицай ще работи на ГКПП – Капитан Андреево 3 месеца. Той провел разговор с банката кредитор по закупуване на автомобила в Германия, при който е установено, че до момента няма внесени вноски за погасяване на кредита. Веднага е уведомена германската полиция и „Мерцедес“-ът е обявен за издирване в Шенгенската информационна система.
Колата, румънецът и ливанецът са задържани в ГПУ-Свиленград. Пред граничните полицаи шофьорът казал, че е нает да откара автомобила до Истанбул, но според служителите на реда става въпрос за организирана финансова измама.
Работата по случая продължава.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама