Новини » Крими

Задържан е мъж, вземал пари за мними катастрофи



Admin25.04.2013г 

Задържан е мъж, вземал пари за мними катастрофи

В Девето РУП е задържан 46-годишен мъж за телефонни измами. На 10 ноември м.г. 71-годишен мъж от София се оплакал в полицията, че същия ден, около 10.00 часа, на домашния му телефон позвънил непознат мъж. Той се представил за полицейски инспектор и заявил на възрастния господин, че синът му е предизвикал пътно-транспортно произшествие с жертви. За потулването на случая били нужни 15 000 евро. Притесненият баща предал сумата на непознат мъж, който дошъл на домашни му адрес.

Малко по- късно на същата дата, около 19.00 часа, в районното управление подала сигнал й измамена 94-годишна столичанка. Тя разказала, че по- същата схема била въведена в заблуждение от непознат мъж. Сумата от 800 лева тя предала на среща пред жилището си.

В разследването на двата случая се включили служители на Девето, Шесто РУП, както и техни колеги от СДВР. Криминалистите установили, че мъжът, получавал парите от жертвите, е Н.Ю. /46 г./ от София. Известният на полицията мъж признал за извършеното деяние. След доклад в Софийската районна прокуратура материалите по двата случая били обединени.

На 22 април Н.Ю. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 209 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 500 лева. Работа по доказване съпричастността му към други подобни деяния продължава.




Коментари

Добави коментар

Реклама