Новини » Крими

Крадец извика линейка "на стоп". Лъже, че катастрофирал



Admin29.04.2013г 

Крадец извика линейка "на стоп". Лъже, че катастрофирал

В събота около 23.00 часа Б.Н. позвънил на тел. 112 с тревожния сигнал, че бил блъснат от автомобил на пътя Дупница – Самоков и има нужда от медицинска помощ. Незабавно към мястото били насочени лекарски и полицейски екип. Лежащият на пътното платно мъж бил натоварен на линейката, но изумлението на медиците било огромно, когато пред входа на спешния център „пострадалият” скочил и със завидна бързина избягал от автомобила. Два часа по-късно при обход на маршрута си в кв. Самоково патрулиращи полицаи засекли осъждания за кражби Б.Н. с подозрителен „багаж”. Пременен със скъпи маратонки, той влачел тежък чувал с обгорели медни проводници, а върху тях небрежно били поставени чифт дамски ботуши. Служителите на реда го задържали и отвели в районното управление за изясняване произхода на вещите. Скоро истината излязла наяве.

Късно вечерта почерпеният мъж се прибирал пеша от Дупница, но по някое време се изморил и решил с хитрост да си издейства безплатен транспорт до Самоков. След като планът му вървял „по мед и масло“, той се промъкнал в къща на ул. „Васил Левски”, откъдето задигнал чувала с проводниците и ботушите. При вида на скъпите маратонки Б.Н. не устоял на изкушението и веднага ги обул, като оставил на стопаните старите си обувки.

По случая в РУП-Самоков е образувано досъдебно производство, работата по пълното му документиране продължава. На Б.Н. е наложена 72-часова мярка „задържане под стража”.




Коментари

Добави коментар

Реклама