Новини » Кола на месеца

Audi потвърди Q8 официалноAdmin04.05.2013г 

Audi потвърди Q8 официално

Новият модел ще се представя като по-топ вариант на A8. Това потвърди шефа на марката по изследванията и развитието Волфганг Дюрхаймер, като каза, че новият модел в гамата — Audi Q8, ще е конкурент на такива модели като новият Range Rover Sport и BMW X6 от следващото поколение. При това колата с четирите преплетени кръга в емблемата ще е най-голямата на габарит от всичките, защото ще ползва удължен вариант на платформата MLB на следвощото поколение всъдеходи Q7.

Може да се очаква, че Q8 заради доста купеобразния си покрив ще изглежда доста по-"опънат", независимо че дължината му едва ли ще надхвърли петте метра. Range Rover Sport е дълъг 4,85 метра, а следващото BMW X6 ще е дълго 4,91 м.

"Нашето Audi ще е най-големият всъдеход в класа си и не виждам причини да променям ситуацията" - заяви Дюрхаймер. — "Можем дори да отидем на още по-голям размер, откоркото при Q7, защото виждаме, че този пазарен сектор расте и има потенциал за развитие", коментира Audi-потвърди-Q8-официално" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес.
Коментари

Добави коментар

Реклама