Новини » Автоновини

Новият Peugeot 308: изчистен дизайн, иновативно място на водача и неповторими емоцииAdmin27.05.2013г 

Новият Peugeot 308: изчистен дизайн, иновативно място на водача и неповторими емоции

Дизайнерите и инженерите на Peugeot създадоха дързък автомобил, интуитивен и модерен, с изчистен и престижен дизайн. Благодарение на новата модулна платформа EMP2, новият Peugeot 308 предлага компактни размери и намалено тегло (-140 kg). Управлението му е изключително вълнуващо, а емисиите на CO2 са едни от най-ниските на пазара (версия с по-малко от 85 г/км).

Изчистеният интериор и иновативното място на водача (Peugeot i-cockpit) създават условия за приятно и изпълнено с емоции управление. Високото ниво на качество, резултат от амбициозния проект, отрежда място на автомобила сред най-добрите и доказва повишаването на нивото на гамата на марката.

Всичко най-добро от хечбека
Новият Реugeot 308 притежава най-важните характеристики на сегмента С, сред които са компактни размери (дължина: 4,25 м и височина: 1,46 м) и голям обем в купето и багажника (470 литра под кората). Той е нова алтернатива, насочена към нов тип клиенти.

Чист и класен дизайн
„Новият Peugeot 308 се отличава с много изчистен и технологичен дизайн, който внушава сила и качество“ - Жил Видал, Директор на „Стил Peugeot“.

Благодарение на компактността, балансираните пропорции, намалената маса и липсата на каквото и да е излишество по каросерията, новият Peugeot 308 изглежда елегантен и динамичен, като атлет, уверен в способностите си. Характерът му се изразява в изключителното качество, с което е изпълнен всеки детайл. Както при всички модели на марката, и тук светлините са идентификация на автомобила. Истинско произведение на ювелирното изкуство, фаровете Full LED се предлагат серийно във високите нива, което е световна премиера в сегмента. Познатата тема на дизайна на задните светлини, както и трите следи, оформени от светодиодите, подсилват технологичния и спортен вид на новия Peugeot 308.

Опростен и технологичен интериор, където всеки детайл изразява дързостта на проекта
„Настанявайки се в колата, попадаме в света на чистите линии. Дизайнът е организиран около иновативното и интуитивно място на водача, Peugeot i-cockpit“ - Венсан Дево, Ръководител „Продукт Peugeot 308“.

Peugeot i-cockpit предлага усещания от нов тип. Целта е максимално интуитивно управление: компактен волан, за повече динамика и наситени емоции, бордно табло над волана, за да не изпускаме пътя от поглед, висока и луксозна централна конзола и сензорен дисплей 9,7’’.

Ефективността в полза на динамиката и екологичността
„На пътя, удоволствието от управлението е много по-голямо благодарение на модулната платформа ЕМР2. Чрез значително намаляване на масата, тя допринася за динамиката и маневреността на новия Рeugeot 308“ - Лоран Дьоклерк, Директор „Проект Peugeot 308“.

Удоволствието от управлението на новия Peugeot 308 се дължи както на опита на марката в областта на ходовата част, така и на малкия волан и новата високотехнологична платформа EMP2, която вече притежава 116 патента. Тя допринася за изключителната динамика на автомобила и играе важна роля за сигурността и комфорта, предлагайки много системи за подпомагане на управлението. Постигнатото благодарение на нея значително намаляване на теглото (140 кг спрямо предишното поколение) има благоприятен ефект върху емисиите на CO2. С по-малко от 85 г/км, новият Peugeot 308 става референция в сегмента.

Амбициозно качество
Новият Peugeot 308 e един от символите на стратегията на марката за повишаване на нивото на гамата. Основната цел на проекта е постигане на максимално високо качество. Тази амбиция е водила дизайнерите и инженерите от самото начало. Всеки външен и вътрешен елемент е изпълнен с изключително умение и внимание. Така например, бордното табло напомня за света на часовниците, а дизайнът му изразява динамика и технологичност. Изборът на качествени и луксозни материали, декоративните елементи от сатиниран хром или черен лак, подсилват впечатлението за качество.

Произведен във Франция
Новият Peugeot 308 ще се произвежда в завода в Сошо, заводите в Тремери и Дуврен ще доставят двигателите. Новият 308 ще бъде представен официално на автомобилния салон във Франкфурт на 10 септември 2013 г., а продажбите му ще започнат през есента на тази година в Европа.

Peugeot
Peugeot има 10 000 центъра в 160 страни. През 2011 година, Марката реализира 2 114 000 продажби в света, разшири дейността си на основните развиващи се пазари и продължава да повишава нивото на гамата си. Тя потвърждава ангажимента си в областта на екологията, въвеждайки микро-хибридната дизелова технология e-HDi и лансирайки през 2012 година три модела full hybrid diesel Hybrid4. Peugeot е единствената марка, която предлага пълна гама мобилност, която включва леки и товарни автомобили, скутери, велосипеди и разнообразни услуги, сред които програмата Mu.
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Premium L 5W-30
Gazpromneft Premium L 5W-30
Разфасовка: 1 литър
Цена: 7.8лв.
Купи