Новини » Любопитно

Всички модели на Porsche с хибридни варианти до няколко години



Admin27.05.2013г 

Всички модели на Porsche с хибридни варианти до няколко години

Разходът на гориво едва ли е първата грижа на собствениците на автомобили Porsche. Но от компаниата търсят съществено намаление на този показател за сметка внедряване на хибридни силови системи при нормално каране. Porsche явно е взела курс към тотална хибридизация на гамата си, като най-прясно доказателство за това са хибридните Panamera и моделът 918.

Представителят на компанията Даниел Земер заяви, че новият комбиниран модул - електромотор и съединител е така проектиран, че в бъдеще да се използва в трансмисията на който и да е модел от гамата на щутгардци, включително и за легендарния 911.

Panamera S E-Hybrid "умее" да се зарежда от битовата мрежа, като изминава само на ток 36 километра в цикъла NEDC. Максималната скорост на модела е 270 км/ч при работа в хибриден режим и 135 км/ч само на ток.

Според Земер хибридните системи на Porsche ще са по-мощни от сегашните силови задвижвания, ще имат повишен капацитет на акумулаторите и система за допълнително индукционно гаражно зареждане. Хибридното задвижване от следващото поколение ще е хармонична част от новата платформа MSB, която трябва да дебютира през 2016-а в следващата Panamera.

Към 2017-а инженерите на Porsche ще "обучат" творенията си да отчитат специфичните особености на пътя пред тях - наклоните и радиусите на завоите, с цел горивна икономия чрез избиране от електрониката на оптимален режим на работа, обобщава Porsche-с-хибридни-варианти-до-няколко-години" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама