Новини » Любопитно

Honda ще оглави световния списък по икономичност с новия си модел Fit/Jazz



Admin12.07.2013г 

Honda ще оглави световния списък по икономичност с новия си модел Fit/Jazz

Хибридната версия на следващото поколение на модела Fit/Jazz ще е най-икономичният сериен автомобил в света с показатели превъзхождащи тези на сегашния лидер Toyota Prius c (Aqua в Япония). Според данни на Nikkei, хибридният нов Fit/Jazz ще изминава с литър гориво 36 км /2,7 на 100 км/, измерено по тестовия цикъл на японското транспортно министерство, съобщава Автопрес.

Сегашният първенец по икономичност на Honda е Accord Hybrid, който изминава с литър гориво 30 км /3,3 л на 100 км път/. Сегашната хибридна версия на Fit/Jazz има показател от 26.4 км пробег с литър /3,7 на 100 км път/.

Новото поколение на Fit/Jazz тръгва в продажба в Япония през септември, след което ще "акостира" в Щатите и Европа. Плановете на Honda са за удвояване производството на модела спрямо сегашното от 800 000 коли годишно до над 1.5 милиона, като намеренията на марката са да увеличи общо продажбите си с 50% до 6 милиона годишно през 2017-а.

Cегашните модели, предназначени за Европа се правят в английския завод на японците в Суиндън, където ще бъде добавена нова производствена линия. Honda построи и нов завод в Сайтама, Япония специално за новото поколение на Fit/Jazz, който ще се задейства този месец. Сегашният модел Fit/Jazz, който е вече шестгодишен се прави още в Китай и Бразилия.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама