Новини » Кола на месеца

FIAT-Chrysler



Admin02.09.2013г 

FIAT-Chrysler

Алиансът FIAT-Chrysler реши да се фокусира върху разработката на нови турбомотори и дизели вместо да внедрява в серийните си модели хибридни и напълно електрически силови агрегати.

Преди известно време "капо ди тути капи" във алианса - Серджо Маркионе обяви, че конгломератът не бърза с изкарването на електромодели. Преди дни на форум, посветен на перспективните разработки при силовите задвижвания в Мичиган, Боб Ли, отговорникът за тях във FIAT-Chrysler, заяви, че в близко бъдеще алиансът няма да пуска електромодели и че ще задържи пускането на хибриди за неопределено време.

За алианса електрокарът Fiat 500e (цена в САЩ - от 31 800 долара) е само "инженерен" проект, развит с цел опознаване на конструкторите от FIAT-Chrysler с електротехнологиите.

Според Ли, потребителите наистина търсят намаляване на изхвърляните вредности, но не са готови да се бъркат в джобовете заради това, както и не са готови още да променят навиците си за живот с автомобила си. Освен това показатели за икономичност и чистота, равни на тези при хибридните задвижвания, могат да се постигнат и при турбодизелите. Дори и да се надминат.

Боб Ли напомни, че към повишаването на горивната икономичност има и други пътища, като намаляване на механичните загуби от вътрешно триенен в моторите и трансмисиите, подобряване на аеродинамиката и намаляване теглото на транспортното средство. Сегашната цел на инженерите на FIAT-Chrysler е първо да намерят и ликвидират в моделите на алианса "слабите" в това отношение места, защото този подход е най-рационален от икономическа гледна точка, обобщава Chrysler---не-на-тока-да-на-турбото-и-дизелите-Засега-" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес.




Коментари

Добави коментар

Реклама