Новини » Спорт

MotoGP: Триумф за Маркес и дубъл за Honda в Бърно



Admin26.08.2013г 

MotoGP: Триумф за Маркес и дубъл за Honda в Бърно

Лидерът в шампионата при кралете – Марк Маркес от екипа на Repsol Honda спечели Гран При на Чехия на пистата Бърно. Това е четвъртата поредна победа на дебютанта в шампионата. Втори стана съотборникът му Дани Педроса, с което направиха успеха на Honda двоен при производителите. Трети остана световният шампион Хорхе Лоренсо от заводския тим на Yamaha.

Кал Кръчлоу от MonsterYamaha Tech3 стартира от първа позиция за втори път този сезон. При старта обаче колоната поведе Лоренсо, а след него бяха Маркес и Педроса. Карането на Маркес бе перфектно – смес от търпение,агресияи защита.20-годишният се залепи зад Хорхе Лоренсо, притискаше го, но без да бърза да го атакува. Това стана 4 обиколки преди края на завой 3 Маркес го изпревари го с лекота и стана лидер. Педроса също изпревари Лоренсо два тура преди края, за да направи триумфа на тима на Hondaпълен, но остана на 3 десети от секундата зад Марк. Така Маркес стана първият новак, който печели 5 победи в дебютния си сезон.

Четвъртото място бе за съотборника на Лоренсо - Валентино Роси, който изпусна възможността да се бoри за място на подиума, тъй като води дълъг дуел с АлвароБаутиста (GO&FUN HondaGresini) и го спечели. Успех постигна и ЩефанБрадъл (LCR HondaMotoGP), който стана 6-и и отново надделя над дуото на DucatiTeam Андреа Довициозо и Ники Хейдън.

Преди последното състезание от тройната серия – на Силвърстоун другата седмица, Маркес води с 213 т., с 26 повече от Педроса и 44 от Лоренсо.




Коментари

Добави коментар

Реклама