Новини » Крими

Трима мъже изхвърлили ловна карабина от колата си при бягство от полицейските служители



Admin05.09.2013г 

Трима мъже изхвърлили ловна карабина от колата си при бягство от полицейските служители

Екшънът се е разиграл в Елинпелинско. Тримата са задържани в полицейския арест. Вечерта на 3 септември автопатрул, който регулирал движението във връзка с преминаването на извънгабаритен товар, подал сигнал за спиране на лек автомобил „Фолксваген Поло“, движещ се по пътя от с. Смолско към с. Байлово. Водачът не се подчинил, ускорил скоростта и подминал униформените. Те веднага последвали колата на нарушителя и след около 200 метра, вдясно от пътното платно, намерили захвърлена ловна карабина.

След още 200 метра полицаите забелязали и лекия автомобил, изоставен на черен път в гориста местност в землището на с. Байлово. При извършения оглед на автомобила, собственост на 29-годишен софиянец, били открити бинокъл и шофьорска книжка на името В.Т./60г./ от с. Смолско - чичо на собственика. От извършената справка се установило, че ловната карабина - марка „Байкал“, която била с монтиран върху нея оптичен мерник и метално фенерче и заредена с пет патрона, не е законно регистрирана. Оръжието и автомобилът са иззети.

В хода на проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите установили, че освен В.Т. в колата на племенника му пътували И.К./61г./ и криминално проявеният Ц.В./67г./. Тримата са задържани с полицейска марка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по пълното му изясняване и документиране продължава.




Коментари

Добави коментар

Реклама