Новини » Еко-ауто

Габровец ще представи България в надпревара за титлата „Най-икономичен шофьор” на Volvo Trucks



Admin17.10.2013г 

Габровец ще представи България в надпревара за титлата „Най-икономичен шофьор” на Volvo Trucks

39-годишният професионален шофьор на камион от Габрово Кънчо Кънчев ще се състезава тази събота (19 октомври 2013 г.) за титлата „Най-икономичен шофьор” в международния шампионат Volvo Drivers Fuel Challenge, който ще се проведе в Риека, Хърватия. На писта „Гробник” той ще премери сили с 14 финалисти от Централна и Източна Европа в битка за голямата награда - чисто нов лек автомобил Volvo V40. За да се класира на големия финал, у нас той трябваше да пребори конкуренцията на общо 623 шофьори и да преодолее тежко трасе с дължина 12,2 км с най-нисък среден разход на гориво на 100 км, управлявайки 33-тонна композиция.

„По време на награждаването у нас Кънчо заяви амбицията си да представи България по най-добрия начин и да се бори за място в челната тройка. Убедена съм, че притежава всички качества, за да го постигне”, каза Ина Игнатова, Маркетинг директор, Волво България. И допълни, че екип от професионалисти на Volvo Truks са тренирали допълнително българския състезател и сега остава само всички да му стискаме палци да се прибере в Габрово като победител и на четири колела.

Volvo Drivers Fuel Challenge се провежда за трета поредна година, като в тазгодишното издание участие взеха впечатляващ брой шофьори на камиони от Централна и Източна Европа – 3200. Участието на над 620 българи нареди страната ни на челна позиция по брой състезатели, като единствената държава с повече участници – 750 е близо 40-милионната Полша.

Интересът към икономичното шофиране продължава да нараства с всяка изминала година, защото от една страна то носи ползи за транспортните компании, и от друга спомага за опазването на околната среда. Затова основна цел на Volvo Trucks е да осигури интелигентни и съвременни технологични решения, които да подпомогнат водачите и тяхната роля при ефективното шофиране.




Коментари

Добави коментар

Реклама