Новини » Крими

Установен е 17-годишен неправоспособен водач, предизвикал гонка с автопатрул на РУП- Ихтиман



Admin29.10.2013г 

Установен е 17-годишен неправоспособен водач, предизвикал гонка с автопатрул на РУП- Ихтиман

Екшънът е бил предизвикат от опит на тийнейджъра да избегне полицейска проверка. В края на миналата седмица, малко след 22 часа полицейски екип се отзовал на сигнал за лек автомобил „БМВ“, който се въртял в кръг със свистене на гумите пред сградата на държавното лесничейство в Ихтиман.

Униформените опитали да спрат колата, но водачът игнорирал стоп палката, както и подадените му впоследствие звукови и светлинни сигнали, вместо това насочил колата към с. Стамболово. Последвало близо 8- километрово преследване, при което БМВ-то преминало ж.п. прелеза на селото при спуснати бариери, после водачът го изоставил и успял да се укрие.

В хода на оперативно-издирвателните действия криминалистите установили, че зад волана на автомобила бил 17-годишен младеж от селото, който не притежавал свидетелство за управление на МПС и в едногодишен срок има връчено и влязло в сила наказателно постановление за същото нарушение. Срещу непълнолетния извършител е образувано бързо производство във връзка с чл. 343В от НК.




Коментари

Добави коментар

Реклама