Новини » Крими

Хванаха неправоспособен крадец на коли, който катастрофирал с тях



Admin19.11.2013г 

Хванаха неправоспособен крадец на коли, който катастрофирал с тях

Служители на РУП–Горна Оряховица задържаха неправоспособен водач, противозаконно отнел два леки автомобила и допуснал пътно-транспортни произшестивия с тях. В неделя, около 23 часа, на изхода на с. Козаревец, автопатрул на полицейското управление в Горна Оряховица забелязал движещ се с несъобразена скорост по главния път към Варна лек автомобил "Ровър", без светлини. Водачът не спрял след подадените звукови и светлинни сигнали, преминал през лентата за насрещното движение и се ударил в еластичната ограда.

При последвалата проверка е установено, че шофьорът - 27-годишният И.С. от Варна, е неправоспособен, известен на полицията и осъждан за кражби и грабежи. Той е откаран в Спешна помощ и след преглед е освободен без наранявания. Задържан е за 24 часа.

При допълнителните действия по разследването е установено, че по-рано същата вечер варненецът противозаконно е отнел лек автомобил "Мазда", паркиран пред жилище в с. Добри дял и отключен с ключ на таблото. И.С. се придвижил с маздата до Козаревец, където катастрофирал, ударяйки се челно в крайпътно дърво. Взел от возилото сд-плейъра и избягал от местопроизшествието.

След това в Козаревец намерил друг лек автомобил «Ровър», оставен пред жилище отключен и също с ключ на таблото. С втория автомобил тръгнал за Варна, където бил засечен от полицейския патрул. Водачът е изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества, пробите са отрицателни. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.

По случая в полицейското управление е образувано досъдебно производство. И. С. е привлечен в качеството на обвиняем по чл.346, ал.2, т.1 във вр.чл.346, ал.1 от НК. С постановление на прокуратурата е задържан за 72 часа.




Коментари

Добави коментар

Реклама