Новини » Кола на месеца

Новият NISSAN NOTE спечели отличието"SAFETYBEST 2013"Admin30.12.2013г 

Новият NISSAN NOTE спечели отличието"SAFETYBEST 2013"

Nissan бе награден с тазгодишното "SAFETYBEST 2013" отличие от AUTOBEST. Наградата, която е признание за най-развитите системи за безопасност, бе връчена на Nissan за нейната иновативна Safety Shield система, представена в напълно новия Nissan Note.

Иля Селиктар, Президент на журито на AUTOBEST, коментира: "Щастливи сме да присъдим на Nissan Note наградата "SAFETYBEST 2013" за иновативната Safety Shield система. За пръв път на клиентите на малки автомобили от В-сегмента се предлага толкова усъвършенствана система за безопасност, което е съществена стъпка в областта на сигурността на автомобилите в този популярен сегмент."

Наградата SAFETYBEST поглежда към новите постижения в областта на автомобилната безопасност и журито на конкурса бе впечатлено от системата Safety Shield в Nissan Note.

Дан Вардиа, Председател на конкурса AUTOBEST, добавя: "Тази година Nissan Safety Shield привлече вниманието на журито, защото е нова система за безопасност, базирана на неща, които вече съществуват, но се появяват за пръв път в автомобил от малкия сегмент. Тя е опростена, но много ефикасна система, много точно и подходящо постижение в сферата на безопасността за Nissan Note и пример, който ще бъде последват от конкурентите."

Nissan Safety Shield

Новият Note е първият Nissan в Европа, оборудван с технологията Safety Shield.

Свързвайки три усъвършенствани системи, Nissan Safety Shield действа като интелигентен навигатор за водача, помагайки му да взима най-добрите решения във всякакви ситуации. Системата комбинира Lane Departure Warning, Blind Spot Warning и Moving Object Detection, пренасяйки за пръв път премиум технологията в сегмента на малките автомобили.

Това става възможно благодарение на истинска инженерна иновация, като Nissan успява да контролира всички Safety Shield функции от една единствена, широкообхватна камера, монтирана отзад. Нещо повече, за да поддържа камерата в работно състояние при лоши условия, Nissan разработи автоматична система за „измиване и подсушаване“, поддържаща обектива чист.

Дебют в сегмента прави и всепризнатият Around View Monitor на Nissan, функция, която предоставя на водача забележителен 360-градусов обзор от птичи поглед, за да свали напрежението от шофьора при маневриране на заден ход.

Пакетът Nissan Safety Shield обхваща следните три технологии:

Blind Spot Warning
Функция, запазена преди само за автомобилите от премиум класа, системата на Nissan използва задна широкообхватна AVM камера за засичане на автомобили в скритите слепи зони от двете страни на Note. Ако автомобил бъде засечен в една от двете слепи точки, в стъклото на страничното огледало на Note светва дискретна предупредителна светлина. Ако водачът подаде сигнал за смяна на лентата и системата засече автомобил в опасната зона, светлината започва да мига и прозвучава звуково предупреждение.

Lane Departure Warning
Друга премиум функция, дебютираща в B-сегмента, Lane Departure Warning засича дали автомобилът започва да излиза от лентата на движение. Въпреки че може да очаквате тази функция да изисква монтирана върху челното стъкло камера или радарна система, Note отново използва само задната широкообхватна AVM камера. Силно развито компютърно програмиране засича дори избледнели пътни маркировки, позволявайки на автомобила да определи дали напуска лентата на движение без да индикира за това. Ако това се случи, водачът получава предупреждение да коригира позицията си на пътя. Умело, системата автоматично настройва чувствителността си на междуселски пътища, за да позволи налагащият се различен стил на шофиране.

Moving Object Detection
Въз основа на възможностите на Around View Monitor, тази нова функция ефективно дава на водача дигитален навигатор, за да му помогне да наблюдава това, което може да се окаже на пътя на движещия се назад Note. Докато конвенционалните паркинг асистенти предупреждават водача за обект на пътя му, Moving Object Detection дава визуално и звуково предупреждение, ако някой или нещо се движи зад колата, например, ако дете ходи към движещия се назад Note. Монтирана на задната врата и с изпъкнал обектив, задната широкообхватна AVM камера обхваща 180 градуса, осигурявайки безпрецедентно зрително поле зад автомобила. Образите от камерата се изобразяват на 5,8-инчовия NissanConnect екран.

За Nissan Motor Co.
Седалището на Nissan Motor Co., Ltd., вторият най-голям автомобилен производител в Япония, е разположено в Йокохама, Япония. Компанията е част от Алианса Renault-Nissan. Разчитайки на приблизително 236 000 служители в световен мащаб, Nissan продаде повече от 4,9 млн. автомобила и генерира приходи от 9,6 трилиона йени ($116,16 млрд.) за фискалната 2012. Nissan предлага широка гама от над 60 модела под марките Nissan и Infiniti. През 2012 Nissan представи Nissan LEAF и продължава да води мобилността с нулеви вредни емисии. LEAF, първият масово произвеждан, изцяло електрически автомобил, е най-продаваният EV в историята.

За AUTOBEST
AUTOBEST AMONG EMERGING MARKETS е организация на автомобилни журналисти от развиващите се пазари в Европа. Основана през 2000 в Букурещ, Румъния, и с членове от 14 държави в журито, AUTOBEST се определя от автомобилната индустрия и клиентите като второто най-голямо независимо автомобилно жури в Европа.

Организацията AUTOBEST е единственото международно независимо жури, фокусирано върху най-изгодната покупка за масовия клиент. Тази година членовете на журито на AUTOBEST идват от 15 държави в региона, представлявайки виртуален пазар от над 300 млн. човека. Всеки член на журито е изтъкнат автомобилен журналист, уважаван глас в своята държава. AUTOBEST е второто най-голямо независимо автомобилно жури в Европа.
Коментари

Добави коментар

Реклама