Новини » Любопитно

Ssangyong отново на върха с високи продажби



Admin08.01.2014г 

Ssangyong отново на върха с високи продажби

Старата корейска марка оцеля в бурното море на азиатската финансова криза, отнесла такъв гигант като Daewoo Motors и днес е отново на "пистата" с отбелязването на най-високите си продажби от 2002-а година насам - 145 649 реализации.

В тази цифра са включени местните 63 970 продажби и за второ тримесечия компанията отбелязва печеливши позиции за последните шест години, което й дава надежда, че приключва годината с печалба за пръв път от 2007-а година насам. Ssangyong днес има 6% oт пазара в Южна Корея /70% имат общо Hyundai и Kia/, но реализира 16% oт всички продадени автомобили тип SUV в страната.

Ssangyong се върна към здравословно състояние под собствеността на индийската мега-фирма Mahindra & Mahindra и е рядък пример на добра продажба на фирма, базирана в Южна Корея на външна фирма, след като преди това имаше неуспешен опит за изправяне на крака с китайци.

Mahindra инвестира яко след вземането на контролния пакет акции на Ssangyong, влагайки US$ 900 милиона за продуктово развитие на гамата за следващите четири години. Това дава възможност на марката да развие фамилията си и да възстанови домашната си репутация.

На външните пазари компанията успя да реализира за пръв път над 80 000 коли, което е увеличение от 11.9% в сравнение с миналата година, най-вече заради увеличаване на продажбите си в ключовите пазари на Русия и Китай. Предишната най-добра година беше 2011-а с реализации он 74 350 автомобила.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама