Новини » Еко-ауто

Honda продължава да впряга енергия от възобновяеми източници



Admin22.01.2014г 

Honda продължава да впряга енергия от възобновяеми източници

Honda Manufacturing of America Inc. обявиха, че са инсталирани два нови ветрогенератора в завода в Ръсел Пойнт, Охайо, които вече функционират. Инсталирането на турбините е със съгласие с дъщерно дружество на ConEdison Solutions от Валхала, Ню Йорк. Това означава, че заводът е първата голяма производствена база за автомобили в САЩ, която ще използва значително количество от необходимата електроенергия от вятъра. Тази енергия ще бъде получена от вятърните генератори, разположени на територията на завода. Турбините ще произвеждат 10 000 мегаватчаса (MWh) годишно, което е приблизително 10% от общото потребление на електроенергия на завода. Тези вятърни турбини са част от доброволния ангажимент на Honda за намаляване на въздействието на своите продукти и производства по целия свят върху околната среда до 2020 г. Целта включва намаляване с 30 % на емисиите на CO2 от продуктите на Honda, както и значително намаляване на емисиите на CO2 от предприятията на компанията, в сравнение с нивата от 2000 г.

Друг пример за обвързаността на Honda за намаляване на CO2 чрез инвестиции във вятърна енергия, е изграждането на нов завод за производство на автомобили и вятърен парк в Бразилия, който ще започне да функционира в края на 2014 г. Вятърният парк се очаква да генерира електричество, еквивалентно на годишното потребление на електроенергия за производство на автомобили Honda в Бразилия - приблизително 95 000 MWh.
Honda се стреми да въведе решения за нисковъглеродни производства във всички свои заводи по света. Най- добрият пример за това е новият завод за автомобили в Йории , Япония, открит през юли 2013 г. Заводът е изграден с много нови технологии, които позволяват производството на екологично чисти продукти с ниски въглеродни емисии. Предприятието в Йории разполага със слънчеви панели за 2.6 MW, което е най-много от всички от автомобилни заводи в Япония. Така ще се намалят емисиите на CO2 с около 1200 тона годишно.
Европейските производствени предприятия на Honda са също работят за намаляване на емисиите на CO2. И Honda UK Manufacturing (HUM) във Великобритания, и Honda Turkiye (HTR) в Истанбул за производство на коли, използват слънчевата енергия за тази цел. През октомври 2011 г. , HUM въведе възобновяема енергия от 5 мегават пика ( MWp ) слънчева масив. Това са повече от 21 000 панела, монтирани на земята, които покриват площ от 32 акра. Инсталацията генерира 4,5 гигаватчаса енергия от възобновяеми източници, което се равнява на 4,4% от необходимата електроенергия за година. През първата година на експлоатация са постигнати значителни икономии, в сравнение с разходите за купуване на енергия от мрежата. Вредните емисиите на CO2 са намалели с около 2000 тона. По същия начин HTR успешно използва слънчевата енергия, получена от наскоро монтираните слънчеви панели и инвертори. Към днешна дата те са генерирали 124 000 киловатчаса възобновяема енергия годишно, което води до намаляване на CO2 с 54 тона.




Коментари

Добави коментар

Реклама