Новини » Автоновини

MotoGP: Маркес с Honda най-бърз в първите тестове на Сепанг



Admin05.02.2014г 

MotoGP: Маркес с Honda най-бърз в първите тестове на Сепанг

Световният шампион Марк Маркес бе най-бърз в първия от трите официални тестови дни на MotoGP на пистата Сепанг в Малайзия. Пилотът на Repsol Honda Team успя да изпревари Валентино Роси от Yamaha Factory Racing и съотборника си Дани Педроса. Най-бърз от новата категория Open бе Алекс Еспаргаро от NGM Mobile Forward Racing, който стана 7-и в крайното класиране.

Във втората половина на деня пистата бе достатъчно гореща и пилотите дадоха доста по-добри времена от постиженията си сутринта. Маркес постигна 2:00.286, с половин секунда по-добро постижение от Роси и Педроса. Дани от своя страна успя да изпревари Хорхе Лоренсо в последните минути от деня. Топ 6 допълниха Алваро Баутиста от GO&FUN Honda Gresini и Щефан Брадъл от LCR Honda MotoGP, които карат прототипи Honda, но в сателитните отбори на марката.

Тазгодишния мотоциклет на Repsol Honda - RC213V има по-големи въздушни отвори, като по този начин се увеличава максималната скорост и се подобрява ускорението при излизането от завоите. Маркес се чувства в страхотна форма след като миналата година спечели световната титла във Валенсия. Специално внимание се отделя на тимовете по новите правила Open, които ще разполагат с 24 л гориво, вместо 20 л за заводските тимове. Те ще могат да работят през целия сезон по развитието на двигателите, защото за новата категория не важи замразяването в развитието на агрегатите. През този сезон за първи път отборите ще работят с еднакви спецификации на ECU, но заводските отбори ще имат право да използват собствени софтуери, докато тези от Open ще трябва да адаптират машините си към тези, доставени от Dorna Sports и Magneti Marelli. Водещият пилот с новата Honda RCV1000R е световният шампион за 2006 г. Ники Хейдън (Drive M7 Aspar) на 17-о място.




Коментари

Добави коментар

Реклама