Новини » Спорт

Малшанс: шампионът Маркес чупи крак и пропуска втория тест на Сепанг



Admin21.02.2014г 

Малшанс: шампионът Маркес чупи крак и пропуска втория тест на Сепанг

Световният шампион в МотоGP Марк Маркес счупи десния си крак при инцидент по време на тренировка. Катастрофата стана вчера следобед с байк за дърттрак в Лейда (Испания). След инцидента веднага е бил откаран в болница, където е установено, че няма нужда от операция.

Според резултатите от компютърната томография и рентгеновия преглед, счупена е дясната фибула – костта между коляното и глезена. За щастие няма увредени връзки или дислокация и не се налага хирургическа намеса. Такова е мнението на д-р Хавиер Мир, специалист по травмите на мотоциклетните пилоти. Марк може да се възстанови напълно в рамките на три-четири седмици. Той вече започна рехабилитация. Ще пропусне втория тест на Сепанг и вероятно седмицата след това на Филип Айланд в Австралия. Очаква се да е напълно възстановен за надпреварата в Катар на 23 март.

Самият Маркес коментира, че е имал малшанс: „Подобно нещо може да се случи на всеки по всяко време. Откараха ме веднага в болницата при доктор Мир. За щастие е чисто счупване, без други усложнения и не се налага операция.




Коментари

Добави коментар

Реклама