Новини » Автоновини

Новият Киа Соул отличен с награда за дизайн Red dotAdmin24.03.2014г 

Новият Киа Соул отличен с награда за дизайн Red dot

Изцяло новият КИА Соул получи престижната награда за дизайн ‘red dot’, следвайки стъпките на стилния си предшественик.

С уверена стойка, широки рамене, ембламатична форма на стъклото и SUV просвет, второ поколение Соул спечели короната в категория 2014 ‘Продуктов дизайн’ от почетното ‘red dot’ жури.

Това е втора престижна награда за новия Соул, след отличието ‘iF Product Design Award’ получено само преди седмици.

Новият КИА Соул е разработен от дизайнерския екип на марката под ръководството на Питър Шрайер, Президент и Главен дизайнер на КИА Моторс Корпорейшън. Шрайер е основният ‘виновник’ и за появата на първо поколение Соул, който през 2009г., стана първият автомобил на корейския бранд, отличен с ‘red dot’. Поредица дизайнерски ‘red dot’ отличия бяха предоставени на моделната гама КИА, а новият КИА Соул е 11-ят поред модел, носител на престижната награда.

Питър Шрайер заяви: „Изпитвам гордост и задоволство от ‘red dot’ за КИА Соул. Когато първо поколение Соул беше лансирано на международните пазари, наградата за дизайн изигра ключова роля в разпознаването на модела и неговият отличителен стил от една по-широка аудитория. Предизвикателството, което имахме създавайки новия модел бе да запазим силния му индивидуален характер, който допринесе за успеха на предшественика му, като същевременно облагородим новата визия. И ето, че дизайнерският ни екип се справи блестящо с поставената задача! Новият КИА Соул е с доста по-зряла визия, отличителна външност и подчертан индивидуализъм.”

Много от екстериорните елементи на мускулестия прототип Track’ster (представен през 2012г. на Автосалона в Чикаго) са инкорпорирани във второ поколение КИА Соул, формиращи модерния му облик – въпреки факта, че моделът е разпознаваем като модна икона в компактния SUV сегмент. Подобно на концептуалната разработка, производственият модел притежава трапецовиден въздуховод, ниско позиционирани фарове за мъгла, разположени в двата края на предната броня, разпознаваемата радиаторна КИА решетка ‘тигров нос’ и авангарден дизайн.

В допълнение към стилния дизайн, интериорът на компактния SUV се характеризира с високо качествени, меки на допир материали, както и нови премиум комфорт елементи, като вентилирани предни седалки, отопляеми предни и задни седалки, ел. регулируема шофьорска седалката, отопляем волан, 8” сателитна навигация и Infinity Premium аудио система.

Новият Соул е първият модел на марката, който се предлага с екстериор в 2 цвята (с опция контрастен покрив). В синхрон със своя предшественик, Соул е последовател на тенденцията за персонализация според предпочитанията на клиентите.

Една от най-известните и почитани награди за производствен дизайн по света -

red dot се организира от Design Centre of North Rhine-Westphalia и датира от 1955г. Тази година са постъпили 4 815 заявки от 53 страни. Журито се състои от 40 популярни международни експерти в областта на дизайна. Те внимателно изследват и тестват продуктите като ги оценяват според критериите иновативност, функционалност, ергономия, надеждност, екологична съвместимост и високо качество. Наградата red dot получават само моделите с приложени най-високи стандарти за дизайн. Тази година отличията ще бъдат връчени на 7 юли в опера Alvar Aalto, гр. Есен.

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Slide Way 68
Gazpromneft Slide Way 68
Разфасовка: 205 литра
Цена: 738лв.
Купи