Новини » Любопитно

Dekra определи най-надеждните коли



Admin03.04.2014г 

Dekra определи най-надеждните коли

Тази година абсолютен доминатор в рейтинга на Dekra за надеждност на моделите е Mercedes — освен победа на E-класата в абсолютното класиране, автомобилите с трилъчна звезда на капаците си оглавиха и три от категориите на класирането, съобщава Автопрес.

Немската фирма Dekra е специализирана в провеждане на независими експертизи и регулярно пуска за тях отчети. Особен интерес представляват годишните й рейтинги за надеждност на автомобилите с натрупан вече пробег. Независимо, че рейтингът се базира на данни само от Федералната република, те отразяват общата пазарна картина в Европа, включително и у нас, защото всички модели, показани в рейтинга са също и на нашия пазар.

Най-надежден в ултракомпактния клас е хечбекът Audi A1, в компактния — BMW първа серия, в средния — Volvo S60, в средния премиум — Mercedes E-клас. При кабриолетите начело е BMW Z4, при кросовърите Mercedes GLK, в класа на субкомпактвановете — Mercedes B-клас. Претенции по отношение на качеството специалистите на Dekra нямат към Skoda Roomster, поставяйки я на първо място в класа на компактните ванове, както и към Renault Master, победител в категорията микроавтобуси.

Изследването се базира върху информация за техническите прегледи на 15 милиона коли. Под внимание се взимат само модели, продадени на територията на Германия в над 1000 броя. Проблемите на колите, които нямат отношение към конструкцията на автомобила, не се взимат под внимание.

Проверяваните модели са разделени на категории според пробега - до 50 000 км, от 50 000 до 100 000 и от 100 000 до 150 000 км. Събралият най-много точки във всичките категории взети заедно е победител и в генералното класиране. Тази година това е седанът Mercedes E-клас, а миналата година най-надежден от всичките беше Audi A4.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама