Новини » Автоновини

PEUGEOT по време на Автомобилен салон Пекин 2014



Admin15.04.2014г 

PEUGEOT по време на Автомобилен салон Пекин 2014

Лансиране на PEUGEOT 2008, концепцията EXALT, специална серия Roland Garros и рекордно високи продажби

На щанд с площ 1346 кв. м, върху която ще бъдат подредени 16 серийни и концептуални автомобила, PEUGEOT представя най-младата и широка моделна гама, която марката е показвала някога в Китай: израз на френското изкушение с лансирането на градския кросоувър 2008, специална серия Roland Garros, концептуалния “EXALT” и уникалното технологично ноу-хау с PEUGEOT 2008 HYbrid Air.

PEUGEOT напредва бързо в Китай

Автомобилното изложение в Пекин отваря врати на фона на безпрецедентно търговско постижение в Китай за PEUGEOT. През първото тримесечие на 2014 Марката е продала над 85 000 автомобила, което представлява ръст от 18,6% спрямо първото тримесечие на 2013, като общият пазарен ръст е 13,3% за същия период. С това PEUGEOT постигна нов исторически рекорд по продажби в Китай.

Всички скорошни лансирания на нови продукти бяха успешни. PEUGEOT 3008 бе лансиран през януари 2013 в Ченгду като през миналата година събра над 52 000 поръчки, което е повече от очакваното. PEUGEOT 301 вече привлече 23 000 клиента след лансирането си в Кантон на 19 ноември.

2008 излиза да завоюва китайския пазар

Градският кросоувър 2008 на PEUGEOT, лансиран в Европа през пролетта на 2013, бе много добре приет от клиентите с над 130 000 поръчки за по-малко от година.

Лансирането му в Китай, на пазара на малки SUV-ове, който бързо нараства, трябва да позволи на 2008 да постигне търговските си цели от 221 000 бройки годишно в целия свят през 2015.
Градският кросоувър на PEUGEOT, който участва в китайския В-сегмент, се цели в лидерството в тази категория на най-големия пазар в света.
В Китай 2008 ще помогне на Марката да спечели младото поколение клиенти, които за пръв път купуват автомобил и чиято средна възраст е малко под 30 години, принадлежащи към бързо разрастващата се средна класа в Китай.

EXALT: цялото ДНК на PEUGEOT и връзката между френската и китайската култура

Пряко вдъхновен от концепта ONYX, концептуалният PEUGEOT EXALT постига обединение на различия за един напълно оригинален резултат. Неговите характеристики включват традиционни и технологични материали, както и ноу-хау от френската и китайска култури.

В чест на френското автомобилостроене от 20- и 30-те години на миналия век, чистата му стоманена каросерия е ръчно оформена от майстор тенекеджия. Автомобилът представлява ясен контраст: разделяща чистата стомана от иновативния материал, Shark Skin, който е червен и който покрива цялата задна част на автомобила.

Интериорът на този изключителен хечбек с четири врати и четири индивидуални места, предлага традиционния китайски дърводелски занаят, изключително поле за изразяване. В съответствие с това, абаносът Macassar, избран за областта в Азия, където расте, и неговите топли цветове, които покриват горната част на панелите на вратите, бяха изработени от двама китайски майстори. Агенцията PINWU Design Trio създаде мотив, комбиниращ лъв с бамбукови листа и стебла. Китайски занаятчия го извая с помощта на традиционна техника за създаване на плат и хартия.

Седящ стабилно в дълбоката си седалка, шофьорът има на свое разположение PEUGEOT i-Cockpit, проектиран да доставя пълно удоволствие от шофирането.

PEUGEOT EXALT е оборудван с plug-in HYbrid4 задвижващ тракт със сумарна мощност от 340 к.с., които идват от 1,6-литров THP двигател с 270 к.с., свързан с 6-степенна автоматична скоростна кутия и електрически мотор с 50 kW мощност върху задната ос като така автомобилът предлага задвижване на четирите колела.

Roland Garros гама: френска елегантност, подкрепена от престижен посланик

Извличайки максимума от силно разпознаваемото в Китай Открито първенство на Франция - Roland Garros и високо оценявания френски шик, който го съпровожда, за трета поредна година PEUGEOT представя три специални версии: 3008, 508 и 308 CC Roland Garros.
Tази високо оборудвана специална серия ще бъде подкрепена от двойното въздействие на 30-ата годишнина от партньорството на PEUGEOT с тенис турнира Roland Garros и подписването по-рано тази година на партньорски договор с Новак Джокович, световният №2 и тенис икона, много добре позната в Китай.

RCZ R: динамика и ефикасност от PEUGEOT SPORT

Няколко месеца след първото му представяне по време на Автомобилен салон Франкфурт 2013, RCZ R, супер спортната версия на спортното купе RCZ, емблематично за дизайнерското и технологично ноу-хау на Марката, среща китайската публика.

Новият 1,6-литров двигател с 270 к.с. и ограничени до 145 г/км емисии CO2, позиционира RCZ R в изключителния регистър за динамика и ефикасност.

И така, PEUGEOT предлага на китайската публика най-доброто от автомобилното си ноу-хау, подсилено от опита на инженерите на PEUGEOT SPORT.
Източник: www.peugeot.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама