Новини » Крими

СДВР засили контрола срещу организирането на нерегламентирани авто и мотосъстезания



Admin15.04.2014г 

СДВР засили контрола срещу организирането на нерегламентирани авто и мотосъстезания

Проверени са 963 автомобила и мотоциклети

Поради зачестилите в последните месеци нерегламентирани струпвания на по-голям брой автомобили и мотоциклети в предпразничните и почивни дни на определени места в столицата, от СДВР бяха проведени редица специализирани полицейски операции.

Акциите бяха проведени с цел недопускане на нерегламентирани състезания между МПС, за установяване на неправоспособни или водачи, които са употребили алкохол и упойващи вещества, за сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност” и общ контрол по Закона за движение по пътищата.

При проведените операции от месец март до настоящия момент са проверени 963 моторни превозни средства, 1 023 души. Съставените актове за установяване на административно нарушение са 135, а фишовете 94. При 30 от проверените водачи е установена употреба на алкохол, от които 24 - под 1.2 промила, а 6 - над 1.2 промила.

По време на проверките са установени 8 неправоспособни водачи, 5 технически неизправни МПС. Без обезопасителни колани са били 7 от проверените, също толкова са шофирали без „Гражданска отговорност”. Специализираните полицейски операции на територията на столичния град ще продължават и занапред.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама