Новини » Автоновини

Стотици блокираха булевард в Стара Загора заради 4-годишно прегазено момченце



Admin03.06.2014г 

Стотици блокираха булевард в Стара Загора заради 4-годишно прегазено момченце

С цветя, играчки и насълзени очи старозагорци се стекоха в централната част на града, където до СОУ "Васил Левски" бе прегазено 4-ри годишното момченце вчера вечерта. Детето е карало колело пред очите на родителите си, сестричката си-близначка и още едно детенце, когато джипът го прегазва за секунди.

Версията за трагедията се предаваше от уста на уста. Много от събралите се граждани посочваха двата знака, които забраняват движението на МПС, а един от знаците непосредствено до инцидента иронично обявява, че „Автомобилите се отстраняват принудително”.

Старозагорци масово пишеха имената си върху подписка с искане за тотална забрана за преминаване на МПС в централната част на града. Някои от присъстващите недоумяващо коментираха, че такава забрана вече съществува.

С часове остана блокирана и ул."Кольо Ганчев", която води към лобното място на малкото дете. Едно от исканията на гражданите е тази улица да бъде затворена за МПС завинаги.

Въпросите са много и присъстващите ги формулираха с много болка и гняв:


Защо не се спазват правила, които трябва да важат за всички?
Защо джип необезпокоявано прави завой на пешеходна пътека в пешеходна зона?
Защо никой не прави нищо по въпроса, след като такива маневри са се случвали и друг път пред очите на гражданите?
Защо на 1-ви юни покрай училища и пешеходни пътеки е било пълно с полиция, а на трети юни вече няма присъствие на контролните органи на същите тези места?
Къде да играят децата, след като дори в защитетите от коли зони не е безопасно и може да се стигне до смъртоносен пътен инцидент?
Дали наистина ще има справедливо възмездие за шофьора-убиец или сега се «пече» версията за смекчаване на неговата вина?

Едно е ясно - докато на закони, писани за всички, реакцията на някои шофьори е: «Това не се отнася до мен», деца ще карат колелетата си…на път към смъртта.

Автор и снимки: Autoplanet1.com




Коментари

Добави коментар

Реклама