Новини » Крими

Адвокатът на Сапунджиев: обвиняемият не заслужава "Задържане под стража"



Admin06.06.2014г 

Адвокатът на Сапунджиев: обвиняемият не заслужава "Задържане под стража"

Първото заседание по делото срещу убиеца на 4-годишния Паоло - Георги Сапунджиев, се проведе днес. Съдът изиска медицинската документация относно здравословното състояние на обвиняемия, което наложи прекъсване на заседанието. След като работата бе подновена, прокуратурата поиска постановяване на мярка задържане под стража за Георги Сапунджиев.

Според адвокатa на шофьора - Георги Георгиев, обвиняемият трябва да бъде незабавно опериран, тъй като, ако това не бъде направено, има риск той напълно да загуби слуха в лявото си ухо.

В момента делото е в процес на изчакване на епикризата, за която защитата настоя да бъде представена в съда. Адвокатът на Сапунджиев заяви, че обвиняемият не заслужава най-тежкото наказание, за което съдът настоява, а именно - задържане под стража, тъй като "престъплението е извършено по невнимание", обобщава blitz.bg .

По отношение на своя клиент Георгиев още добави, че той нито ще се укрие, нито по някакъв друг начин ще застраши протичането на делото. Самият Сапунджиев запази пълно мълчание през цялото време момента. Прокурор по делото е Румен Арабаджиков, а съдия е Красимира Дончева.

Снимка: NBP.bg
 




Коментари

Добави коментар

Реклама