Новини » Еко-ауто

Пекин заменя бензиновите таксита с електрически



Admin02.07.2014г 

Пекин заменя бензиновите таксита с електрически

Градските власти в Пекин обявиха амбициозен тригодишен план за създаване на огромна флота от 170 000 електрически таксита, които да заменят сегашните бензинови в града с цел намаляване на прочутия пекински смог. Пекин има най-висок брой автомобили сред всичките китайски градове - 5.5 милиона. Заради вредните автомобилни емисии, печките на въглища в жилищата, прахта и мърсотията от многобройните строителни обекти атмосферата в Пекин е най-мръсната в целия свят.

До 2017-а година всички бензинови таксита в районите на Пекин ще бъдат заменени с електрически, а по-нататък всички нови таксита в централен Пекин ще могат да бъдат само електрически. В момента в града работят около 60 000 таксита, който "произвеждат" около 11 тона въглероден двуокис годишно.

От февруари тази година всеки жител на метрополията, закупил си електромобил, получава субсидия за покупката от 114 000 юана /$18 400/ от кметството и държавата. От кметството се надяват до края на годината над 20 000 частни лица да си закупят електромобили, а в рамките на следващите две години се очаква подобни покупки да надхвърлят 60 000.

За още по-голямо подобряване на екологичната обстановка в града се предвижда пускането на 4500 електрически градски автобуса в обществената транспортна система на града през следващите три години.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама