Новини » Застраховане

Всички застрахователи разполагат с пари за покриване на щетите от бурята в столицата



Admin09.07.2014г 

Всички застрахователи разполагат с пари за покриване на щетите от бурята в столицата

Всички застрахователни компании са в пълна готовност да обслужват клиентите си, заяви зам.-председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн, цитирана от Мениджър.

Застрахователите ще работят с удължено работно време и в почивните дни, удължени срокове за подаване на претенции и облекчени процедури.

„Всички застрахователи са удължили сроковете за предявяване на претенции, най-краткия срок от застрахователи е 10 календарни дни, като повечето застрахователи са посочили по-дълъг срок от порядъка на 30 дни”, каза още Агайн, цитирана от „Фокус”.

Ралица Агайн допълни, че някои от застрахователите са улеснили своите клиенти, като са предоставили възможност пострадалите в следствие на бурята от вчера да изпращат сами снимки на нанесените щети, отворени са офиси на компании и извън столицата.


Тя гарантира, че всички застрахователи разполагат с необходимия финансов ресурс да изплатят щетите.

Собствениците на автомобили, чиито годишни винетни стикери са били унищожени или увредени, след счупване на предното стъкло от градушката могат да си издадат дубликат на лепенката, припомниха от Агенция "Пътна инфраструктура". Редът за това е уреден в чл. 10а, ал. 5 от Закона за пътищата.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама