Новини » Крими

Скиминг-устройства са открити и иззети на ГКПП „Видин-Дунав мост”



Admin22.07.2014г 

Скиминг-устройства са открити и иззети на ГКПП „Видин-Дунав мост”

Съвместните действия са проведени под ръководството на Окръжна прокуратура - Видин

На 15 юли 2014 г. при съвместна операция на служители на ГД ”Гранична полиция” – МВР, Държавна агенция „Национална сигурност” и Митница – Видин, със съдействието на ОДМВР – Видин и под ръководството на Окръжна прокуратура - Видин е разкрит и пресечен опит за незаконен трафик на електронни компоненти, представляващи скимиращи устройства за източване на банкомати.
При проверка на лек автомобил с български регистрационен номер, пристигнал за излизане от България през ГКПП ”Видин – Дунав мост”, във фабрична кухина в двата края на предното арматурно табло са открити и иззети 4 комплекта, съдържащи 2 ”усти” за монтиране на входовете на банкомати, 3 четеца с USB изходи, 4 платки с монтирани на тях микро видеокамери за записване на ПИН-кодове и поставени микро SD карти, електронни компоненти за съхранение на данни със собствено захранване чрез батерии, 1 четец от типа „card reader” за микро SD карти и СИМ карти и 2 метални пластини, предназначени за подпраяне на платежни инструменти.
В купето на лекия автомобил и в личния багаж на двамата пътници са открити и иззети преносим компютър с USB стик за мобилен интернет с поставена СИМ-карта на чуждестранен оператор, 4 USB флаш памети, 2 GPS навигации, мобилни телефони, СИМ карти и средства за фиксиране на електронните компоненти към банкомати.
По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по смисъла на чл. 246, ал. 3, във връзка с чл. 243, ал. 2, т. 3, във връзка с чл. 20, ал. 2 от Наказателния кодекс.
За срок от 24 часа са задържани двама български граждани.




Коментари

Добави коментар

Реклама