Новини » Крими

Гранични полицаи задържаха автомобил, издирван от Германия



Admin14.08.2014г 

Гранични полицаи задържаха автомобил, издирван от Германия

Гранични полицаи задържаха скъп нов автомобил, издирван от Германия, съобщиха от пресцентъра на МВР. Вчера към 15.30 ч. за влизане в страната на ГКПП Калотина пристигнал лек автомобил "LAND ROVER", черен на цвят, с немска регистрация. Той бил управляван от 40-годишен турски гражданин.

При проверката на колата граничните служители установили, че рамата не отговаря на утвърдените стандарти, усъмнили се и в истинността на типовия стикер, забелязали, че под него има въздух. Експертизата потвърдила съмнението – оказало се, че той е с неправилно изрязани ръбове, а изписването и шрифтът са различни от тези на другите два стикера, намиращи се върху предния капак на автомобила и на дясната греда. Изяснено било също, че изписването на символите на рамата не отговаря на стандарта за този модел и марка автомобили.

Колата е съпроводена до официалния представител за “LAND ROVER“ за България /MOTO PFHOE”/. Специалист в лицензирания сервиз е установил истинския номер на рамата. По него служител на ГД „Гранична полиция“ е открил в Шенгенската информационна система, че автомобилът е обявен за откраднат на 23.07.2014 г. в Германия.

Уведомена е Софийската окръжна прокуратура. В ГПУ-Калотина е заведена преписка, а лекият автомобил е иззет с протокол.




Коментари

Добави коментар

Реклама