Новини » Тунинг

Brera от Vilner - внимавайте, тази кола може да бъде опасна



Admin14.09.2014г 

Brera от Vilner - внимавайте, тази кола може да бъде опасна

Добре дошли в Милано!
Пожелаваме ви приятна разходка в „Зона 1“, където е разположен историческия център на града. Със сигурност ще се натъкнете на Брера - малък квартал, наричан от местните „районът на идеите“.

Това е една от най-красивите зони в историческия център на Милано. Тук е Accademia di Belle Arti или Академията за изящни изкуства, както предпочитате. Редакцията на Corriere della Sera също е в Брера. Тук ще намерите истински модни бутици, както и антикварни магазинчета, събрали в себе си покритото с прах италианското великолепие.

Освен всичко друго, Brera е една от най-красивите машини на Alfa Romeo, правени някога. Брилянтни форми и капризна, но отблагодаряваща се италианска техника. Едно купе с дизайн на Giorgetto Giugiaro, което те оставя безмълвен. Но може ли то да бъде още по-красиво? Според дизайнерите на Italia Independent, отговорът е да.

Те правят специално издание за Brera, което ще познаете по характерната боя – титаниев мат. Джантите напомнят на двигателните ротори на реактивен самолет, а цветът им е черен. Под тях прозират кърваво червените спирачни апарати с ръкописния надпис Alfa Romeo върху тях.

Отвътре, Brera Italia Independent получава карбон върху централната конзола и волана, червени рингове върху контролните прибори и контрастни червени шевове. Но може ли тази връзка да се развие и отиде една идея по-далеч. Възможно ли е почти шедьовърът да бъде истински уникат.

Дизайнерите от студио Vilner имат готов отговор. Той съдържа фина смес от напа, алкантара и естествена змийска кожа. Те добавят още карбон, контрастни шевове в червено, предпазни колани в същия цвят и бродерия, изобразяваща източно-азиатски дракон. Сякаш, за да ни напомнят за пътешествията на Марко Поло…

Vilner далеч не зачеркват Italia Independent от този проект. Напротив, майсторите на дизайнерското студио надграждат работата на италианците. Запазени са оригиналният ергономичен волан, карбоновите елементи върху него и централната конзола. Там са и гравираните алуминиеви плочки, вградени в подглавниците на предните седалки.

Но детайлите и акцентите в проекта на Vilner са повече. Седалките са подсилени визуално с хоризонтални червени ленти, които са изработени от гладка напа. Те напомнят на артериите, по които тече темпераментната кръв на тази Brera. Червените колани допълват внушението, също като дребните акценти върху заключващите им механизми. Vilner терапията не пропуска корите на вратите, които получават естествена черна кожа с контрастни червени шевове, пластмасата в дръжките отстъпва пред истински карбон. Резултатът е подсилен със същите червени ленти от гладка напа, каквито намираме и върху седалките.

Седнете отзад и погледнете нагоре. Ще видите, че таванът е изработен от алкантара и приютява бродерия на дракон. Същият мотив е разположен и върху гърбовете на предните седалки. Насочете вниманието си към средната част на таблото, както и към вратите. Вместо стандартните пластмасови лайстни, тази Brera получава чисто черна змийска кожа.

Внимавайте, тази кола може да бъде опасна.
Но преди всичко друго, тя е дяволски красива!

Vilner – Your style inside е българско дизайнерско студио с 18 годишен опит в персонализацията на автомобили. Сред ентусиастите в България и по света, ателието на Наско Вилнер е популярно с дръзките дизайнерски решения в индивидуалните проекти и с перфектно качество на ръчната изработка при тяхната реализация.
Източник: www.vilner.eu




Коментари

Добави коментар

Реклама