Новини » Автоновини

SsangYong показа нови два компактни кросовъра



Admin22.09.2014г 

SsangYong показа нови два компактни кросовъра

SsangYong Motor обнародва първите изображения на концептите си XIV-Air и XIV-Adventure, които ще дебютират официално на 2-и октомври на автосалона в Париж. Очаква се на тяхна база след това да видим сериен субкомпактен кросовър на корейците.

От четири години насам SsangYong „дразни“ публиката с концепти от серията XIV, като праобрази на бъдещ модел на марката. Но на 2-и тази сага трябва да приключи с последната двойка шоу-коли - XIV-Air и XIV-Adventure. Отвън разликата е в различния рисунък на джантите, оф-роуд пакета, товарната ракла на покрива и не особенно ясното приспособление на задната врата. Изглежда че в SsangYong искат да повторят примера на Skoda, която предлага кросовъра си Yeti в „градско“ и „офроудно“ изпълнение – City и Outdoor.

По-важно е друго – дали компанията-майка – индийската Mahindra & Mahindra е дала на корейската си марка новата платформа с напречно разполагане на двигателя, за която се изръси със сума пари. Но е ясно, че новият субкомпактен сериен SUV, обозначаван засега като X100 ще ползва новите четирицилиндрови мотори 1,6 л, бензин и дизел, отговарящи на еко-стандарта Евро-6. Известни са и габаритите на концептите – дължина по 4195 мм и междуосие от 2600 мм.

Серийният вариант, който окончателно ще изберат корейците, ще бъде показан през следващата пролет на автосалона в Женева.
Източник:SsangYong-показа-нови-два-компактни-кросовъра" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама