Новини » Тунинг

Година преди премиерата на Star Wars 7, новият Stormtrooper вече е тукAdmin30.09.2014г 

Година преди премиерата на Star Wars 7, новият Stormtrooper вече е тук


In a galaxy far, far away е изречението, което феновете на сагата „Междузвездни войни“ очакват да видят отново на големия екран. Това ще се случи не по-рано от края на следващата година, когато новият филм на Джордж Лукас ще излезе по кината. С последния си проект, наречен Stormtrooper, от българското студио Вилнер вече подгряват премиерата на 7-та част на „Междузвездни войни“.
С искрящо бял цвят и със затаената във формите му мощ, автомобилът напомня на имперските бойци от армията на Дарт Вейдър. За разлика от многобройната армия на лорд Вейдър, BMW Stormtrooper на Вилнер е уникат в една единствена бройка. Засега.

Машината вече е при собственика си, който й се наслаждава по серпентинените пътища на австрийските Алпи, от които звездите изглеждат толкова близки.
От студиото съобщават, че ще подложат на драстичната терапия не повече от 10 автомобила.

Stormtrooper на Вилнер е вторият проект на студиото от този мащаб. Преди близо година, момчетата и момичетата от Вилнер показаха BMW Bullshark – E63 купе, подложен на радикален редизайн.
Днес бандата на Вилнер споделя официалната фотосесия на Stormtrooper - кабрио версията на Bullshark. Двете машини са подчинени на една и съща дизайнерска идея, но практически са много различни. Може би по тази причина от ателието избират съвършено друго име за този проект.

Когато получават поръчката за конструирането на открита версия на Bullshark, от Вилнер си поставят за цел да надскочат първата машина. Ето защо те правят доста, макар и трудно забележими, промени.
Главната е в колата, която е използвана за донор. Този път имаме истинско E64 М6, докато Bullshark разчита на механиката на E63 645i. Предният и задният капаци, броните, задните калници, както и всички аксесоари към тях също са различни. Изключение правят само предните калници, като всички те са ръчна изработка и в единични бройки.

Типично за студио Вилнер, цветовата комбинация отново е нетрадиционна. Този път дизайнерите залагат на бяло и кафяво. Акцентът е поставен с черни 20 цолови джанти. Дизайнерите ги гарнират с бял борд, сякаш за да напомнят за йонните двигатели на X-Wing изтребителите.

Купето е покрито с трислойна бяла перла, а гюрукът е решен в кафяво. Също както и интериора.

Там бандата на Вилнер се развихря с употребата на естествена антик напа и кафява алкантара. Таблото е преработено, за да приеме тониран също в кафяво карбон. Акцентът в него са километражите, които са в същия цвят. Предпазните колани и контролерът на iDrive системата са искрящо бели, както и гърбовете на предните седалки.

Декоративните елементи в екстериора са в кафяв мат. Той покрива бъбреците в предрадиаторната решетка, липовете под предната броня, праговете и „хрилете” в предните калници. Последните са функционални отвори, които участват в аеродинамиката на колата. Под прага е разположен допълнителен спойлер. Също като при Bullshark, Stormtrooper използва BMW емблеми като странични мигачи.

Фаровете са с вградени LED светлини и са с черна основа, като леглата на осветителните тела са боядисани в бяло. Стоповете отзад също разчитат на светодиоди и ни изпращат директно в бойните сцени с лазерни мечове от Междузвездни войни.
Източник: www.vilner.eu
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Diesel Extra 20W-50
Gazpromneft Diesel Extra 20W-50
Разфасовка: 205 литра
Цена: 774.6лв.
Купи