Новини » Застраховане

348 млн. лв. обезщетения по автозастраховки до края на юлиAdmin07.10.2014г 

348 млн. лв. обезщетения по автозастраховки до края на юли

Въпреки градушката в столицата от 8 юли т.г. платените обезщетения за автомобилни застраховки до края на юли са по-малко от същия период на миналата година. Това показват последните данни на Комисията за финансов надзор.

Докато през 2013 година до юли са платени 351 млн. лв. обезщетения по автозастраховки, тази година сумата е 348 млн. лв. Обяснението е, че за завеждането на всички щети след градушката са били необходими няколко седмици и вероятно изплатените заради градушката обезщетения ще влязат в следващите данни.

Обезщетенията по автозастраховките са 84,1% от всички обезщетения без тези в животозастраховането. По линия на задължителната „Гражданска отговорност“ до края на юли са платени близо 193 млн. лв., а по “Каско” - 155 млн. лeва.

Данните показват още, че към края на юли приходите на застрахователи от премии са малко над 1 млрд. лева. От тях 841 млн. лв. са по линия на общото застраховане, а 197 млн. лева от животозастраховане. През същия период на миналата година събраните премии са били в размер на 982,7 млн. лева.

Източник: в. Труд
Коментари

Добави коментар

Реклама