Новини » Крими

Пловдивски полицаи задържаха шофьор-нарушител след преследване



Admin19.10.2014г 

Пловдивски полицаи задържаха шофьор-нарушител след преследване

Днес около 10 часа, служители от автопатрул на Четвърто РУ забелязали как лек автомобил “Мерцедес” със старозагорска регистрация навлиза в забранена улица в квартал “Капана” в Пловдив. Полицаите подали на водача знак със “стоп палка”, но той не реагирал и продължил по пътя си. Последвало преследване на нарушителя със служебния автомобил по два от централните булеварди в града – “Шести септември” и “Източен”.

По време на гонитбата шофьорът на няколко пъти се опитал да блъсне и избута патрулната кола, като създал предпоставки за пътни инциденти с останалите участници в движението. При пореден такъв опит на булевард “Христо Ботев”, единият от полицаите стрелял със служебното си оръжие и спукал гума на “Мерцедес”-а. Преследваната кола се блъснала в паркиран автомобил и се врязала в дърво. Същевременно служебният автомобил навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в два леки автомобила, при което пострадал униформеният служител на пасажерското място. Той е транспортиран в болница, където е настанен за наблюдение без опасност за живота.

След катастрофата водачът на “Мерцедес”-а слязъл от колата и побягнал, но е бил заловен и отведен в Четвърто РУ. Установено е, че е на 26 години, от Пловдив, с криминална регистрация за хулиганство. Тестван е с уред за наличие на алкохол в кръвта, който отчел отрицателен резултат.Уведомена е прокуратурата и продължава работата по изясняване на случая.




Коментари

Добави коментар

Реклама