Новини » Крими

Стартира акция за пресичане на продажбата на некачествени горива



Admin23.10.2014г 

Стартира акция за пресичане на продажбата на некачествени горива

Икономическа полиция стартира акция за пресичане на продажбата на некачествени горива на територията на сливенска област. Масовите проверки в бензиностанции целят установяване на нарушения по отношение на качеството на горивата, издаването на касови бележки и документацията, необходима при продажбата на течни горива. В хода на операцията е проверен обект в района село Оризари, община Твърдица, собственост на казанлъшка фирма. Проверката е извършена съвместно със служители на НАП, Главна дирекция за контрол качеството на течните горива и Агенция Митници.

Установени са редица нарушения - неиздаване на касови бележки от електронната система с фискална памет, разлика в паричните средства между тези в касата и разчетната касова наличност от фискалното устройство. Съставени са два акта, ще бъде назначена данъчна ревизия. Констатирана е също така непълна документация - декларациите за съответствие на горивата не отговарят на изискванията, за което е наложено задължително предписание за временно спиране разпространението на горива.

Взети са проби от течните продукти за установяване дали отговарят на стандартите за качеството. При проверката от фирмата не е представен трудов договор на работника на бензиностанцията, за което е уведомена Инспекцията по труда. Работата по случая продължава. Чакат се експертизите от пробите на горивата, продавани в обекта.




Коментари

Добави коментар

Реклама