Новини » На път

Препоръки към водачите за шофиране в зимни условия от АПИ



Admin25.10.2014г 

Препоръки към водачите за шофиране в зимни условия от АПИ

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) разпространиха препоръки към шофьорите, в които ги приканват да тръгват на път с подготвени за зимни условия автомобили.

Препоръката към шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили е да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Оранжев код за силен вятър, обилни дъждове и сняг днес е обявен в 17 области на страната. Над 50 машини работят за почистването на пътната мрежа в областите Перник, София, Ловеч и Плевен, в които има интензивен снеговалеж.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Пътните управления и пътноподдържащите фирми работят за обработката на републиканските пътища. Осигурени са необходимите снегорини, техника за разпръскване на пясък и суровини.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка, поддържането на републиканската мрежа и въведените ограничения от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно, при 24-часов режим, работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.




Коментари

Добави коментар

Реклама