Новини » Тунинг

Hyundai с иновативна скоростна кутия за бъдещите си хибриди



Admin04.11.2014г 

Hyundai с иновативна скоростна кутия за бъдещите си хибриди

Hyundai Motor обяви първата информация за нова предавателна кутия, която компанията е разработила специално за бъдещите си хибридни автомобили, в това число и изцяло новата Sonata.

Шестстепенна, новата трансмисия на Hyundai идва с интегриран електромотор, и обещава подобрена горивна икономичност, благодарение на по-компактния си дизайн и намаляването на енергийните загуби.

Успоредно с тази първоначална информация за новата предавателна кутия, от Hyundai обявиха и още малко подробности за новия си еднолитров Kappa T-GDI двигател, който беше представен за първи път на салона в Париж преди няколко седмици. Новият трицилиндров мотор е разработен на базата на познатият еднолитров Kappa MPI агрегат, но е претърпял редица конструкционни и технологични промени, което дава възможност за неговото интегриране и използването му вместо двигатели с далеч по-голям работен обем.

Новият еднолитров турбоагрегат, който отговаря на изискванията на стандарта Euro6 и ще бъде въведен в портфолиото на марката през следващата година, обещава максимална мощност от 120 конски сили и максимален въртящ момент от 172 Нм.
Източник:Hyundai-с-иновативна-скоростна-кутия-за-бъдещите-си-хибриди" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама