Новини » Крими

Ефективна присъда за шофьора, блъснал полицай



Admin11.11.2014г 

Ефективна присъда за шофьора, блъснал полицай

Присъда от 1 г. затвор получи Орхан Яшар, който на 19 октомври т. г. предизвика катастрофа с полицейска кола в Пловдив, а при инцидента бе ранен служител на МВР
Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Пловдивският окръжен съд призна 26-годишния Яшар за виновен в това, че е нарушил правилата за движение и умишлено е причинил имуществени вреди в размер на 6297 лв. на полицейския автомобил. Другите обвинения срещу пловдивчанина са за хулиганство и съпротива на полицаите Иван З. и Самуил Х. от Четвърто РПУ в Пловдив.

Инцидентът стана на 19 октомври, след като "Мерцедес"-ът на Яшар навлиза в забранена улица в квартал Капана в Пловдив. Униформените го спират с палка, но той продължава пътя си. Започва преследване в центъра на града, като мъжът няколко пъти се опитва да блъсне и избута патрулната кола. При пореден такъв опит на бул. "Христо Ботев", единият от полицаите стреля със служебното си оръжие и пука гума на "Мерцедес"-а. Преследваната кола се блъска в паркиран автомобил и се врязва в дърво.

Патрулката навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в два леки автомобила, при което е ранен единият полицай.

След катастрофата Орхан Яшар се опита да избяга, но бе арестуван.

Подсъдимият се призна за виновен и между него и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда. То влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.




Коментари

Добави коментар

Реклама