Новини » Блогсфера

Откриха формула за паралелно паркиране с една маневра



Admin14.11.2014г 

Откриха формула за  паралелно паркиране с една маневра

Рецептата за паркиране с една маневра е доста проста?!

Със сигурност по-опитните шофьори се справят, но предпочитаме да дадем напътствия. Ако видите изображението и се изсмеетте, най-вероятно не сте толкова добър, колкото мислите. За щастие, рецептата за перфектното паркиране е евтина.

1. Изтеглете се след мястото, към което ще се насочвате. Подравнете задния мост на вашия автомобил със задната броня на возилото, което се намира пред паркомястото. Навийте докрай волана в посоката на паркомястото.

2. Движете се назад така, докато центърът на вашата задна вътрешна гума се изравни с външния ъгъл на автомобила, който се намира пред паркомястото. Изправете волана и продължете движението назад.

3. Когато външата ви задна гума се изравни със същия ъгъл на автомобила пред вас, навийте волана в обратна на захода посока.

4. Ако всичко е минало по план, вече ще сте на желаното място, без да е имало допир с другите автомобили и тротоара. Излезте от возилото си и се насладете.

Студенти от Лондонския университет наскоро изчислиха точно колко място в необходимо на автомобил, за да бъде паркиран паралелно. Всичко зависи от следните неща: радиуса на завой на возилото (r), колесната му база (l), дистанцията от центъра на предното колело до предницата на автомобила (k) и ширината на автомобила, зад който паркирате (w).

Формулата е на снимката.

Успех!

Източник: blog.autocredit.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама