Новини » Автоновини

Honda показа обновен CB125F за 2015 г



Admin20.11.2014г 

Honda показа обновен CB125F за 2015 г

Honda показа ревизираният модел CB125F за 2015 г. Той приема типичния нейкид стил на семейството CB-F с ново шаси и 18-инчови джанти с 6 спици.

Създаден за използване в реалния свят, този мотоциклет с двигател с въздушно охлаждане има голям въртящ момент в ниските и средните обороти, разполага с балансиращ вал и ревизирана система PGM-FI за впръскване на горивото. Качеството на изработка е подобрено значително, като в същото време цената му остава изключително атрактивна.

Един 125-кубиков мотоциклет трябва да бъде мултифунционален. За някои той е най-икономичният начин да се придвижи от точка А до точка Б, както като първоначална инвестиция, така и за текущи разходи. Освен това трябва да бъде издръжлив, да се управлява лесно и да бъде икономичен. И той наистина е такъв.

За много нови ездачи 125-кубиковата машина е началото на тяхното приключение в мотоциклетизма, първи истински мотор. Така този мотоциклет трябва да дава всичко - вълнение, свободата и удоволствие от всекидневния живот. Той трябва да бъде лесен за управление от начинаещия, който трябва да се гордее със собствения си стил и да внушава доверие в околните.

За всеки производител приемането на нови фенове и поклонници на марката е много важно. Първоначалният опит за сприятеляване може да доведе до дълго сдружаване и вярност, особено когато това продължава с увеличаването на възрастта и на опита.

Honda CBF125 се оказа лесен за употреба мотоциклет, с който да се стартира първото ниво на две колела. Новият CB125F за 2015 г. е обновен сериозно, като поддържа основните силни страни на предишния модел, които се основават в голяма степен на качеството, лекотата на управление и желанието за нов облик. Това е чудесна машина, която ще ви отведе точно там, където трябва да бъдете или откъдето да започнете ездата на живота си.

Новият CB125F е оформен така, че да има семейна прилика с двуцилиндровия CB500F и 4-цилиндровия CB650F. Агресивното поведение на типичен стрийтфайтър съвпада с изправената позиция на езда и широкото кормило, което дава възможност за отличен контрол. Височината на седалката е 775 мм. Изцяло нова стоманена рама осигурява здравина и увереност в работата. Междуосието е увеличено на 1295 мм, а теглото е само 128 кг. Ревизираните 18 инчови колела, заместили 17-инчовите, изглаждат поведението на машината по неравности и подпомагат стабилността, като са подпомогнати от телескопичната вилка и двойните задни амортисьори. Мощното, но сигурно за новаците спиране, се осигурява от хидравличен апарат и диск 240 мм отпред, а отзад с 130 мм барабан.

Сърцето и душата на новия CB125F е здравият едноцилиндров двигател с инжекционно впръскване на горивото. Обемът му е 124.7 куб. см с въздушно охлаждане, електронно впръскване на горивото с два клапана OHC. Диаметърът и ходът на буталото са 52.4 x 57.8 мм, а степента на сгъстяване - 9.2:1. Цилиндровата глава е ревизирана за 2015 г. и е постигнат такъв баланс, че да неутрализира вибрациите. Предавателната кутия е 5 степенна с променени предавателни числа. Мощността на мотоциклета е 7.8 кВт при 7750 об/мин., а максималният въртящ момент е 10.2 Нм при 6250 об/мин. Двигателят е разработен, за да осигури голям въртящ момент при ниски и средни обороти, при подаване на газ. В същото време той осигурява бързо ускорение в натоварените градски ситуации, лесно е да се управлява и има гладка работа при всички обороти, благодарение на добавянето на балансиращ вал.

Моторът също е икономичен и готов да стартира безотказно и в най-предизвикателните климатични условия, благодарение на използването на най-новата PGM-FI система. С един литър гориво могат да се изминат 51.3 км, а с един резервоар от 13 л. може да се направи пробег от 600 км.




Коментари

Добави коментар

Реклама