Новини » Автоновини

Новият C4 PICASSO: лидер сред еднообемните автомобили в Европа



Admin25.11.2014г 

Новият C4 PICASSO: лидер сред еднообемните автомобили в Европа

С общо 160 000 продажби към момента, от които над 100 000 от началото на годината, Новият CITROËN C4 Picasso отбелязва истински търговски успех, който му позволява да заеме лидерската позиция в сегмента на еднообемните автомобили в Европа. Лансиран през юни 2013 година във версията с 5 места и през септември 2013 г. във версията със 7 места (‘Grand C4 Picasso’).

Новият CITROËN C4 Picasso месец след месец затвърждава силата на притегателната си способност по отношение на клиентите с:
o успеха и на двата предлагани силуета: над 49 % от продажбите са реализирани при версията с 5 места и близо 51 % при версията със 7 места.
o голямата привлекателност на моделите с по-богато оборудване: близо 2/3 от продажбите са осъществени при по-високите нива на оборудване.
o 4тото място сред най-титулуваните леки автомобили във флотите на фирмите във Франция (4то място общо за всички сегменти, 1во при еднообемните автомобили) благодарение най-вече на емисиите му на CO2, които са ‘best in class’ в категорията (от 96 гр/км).

Линда Джаксън, Генерален Директор на CITROËN сподели: «Една година след лансирането му, изключителната търговска динамика на Новия C4 Picasso напълно оправдава посрещането, което му отреди пресата още от самото начало, присъждайки му голям брой награди, като например престижния ‘Златен волан’ в Германия. Новият C4 Picasso, концентрира в себе си най-доброто за един еднообемен автомобил, синтезирайки есенцията на достигнатото от Марката ноу-хау по отношение на дизайна, комфорта и технологиите при оптимални разходи при ползване. Автомобилът напълно отговаря на очакванията на съвременните клиенти: най-доброто доказателство за това е лидерската му позиция в Европа!»

С реализирани вече 160 000 продажби от момента на лансирането си миналата година, от които над 100 000 са осъществени от началото на тази година, днес Новият CITROËN C4 Picasso отбелязва истински търговски успех и изпреварва конкуренцията, заемайки лидерската позиция в Европа в сегмента на еднообемните автомобили. Благодарение именно на тези безспорни предимства Новият C4 Picasso успя да се наложи пред конкуренцията. Отбелязвайки скок в поколенията в света на еднообемните автомобили, той е илюстрация на новите ценности на CITROËN:
o По-добър дизайн: изчистен и изразителен стил, подчертан от уникалния светлинен подпис.
o По-голям комфорт: интериор в стил loft (изчистено бордно табло, големи остъклени повърхности с панорамното предно стъкло, седалка за пътника отпред с поставка за краката и т.н.).
o Повече полезни технологии: технологии в услуга на улесненото ползване на автомобила (сензорен екран, в който са обединени всички функции на автомобила, система Park Assist, Видимост на 360º и т.н.).

И всичко това при оптимизирани разходи при ползване: постигнати чрез съчетаване на намалено тегло (140 кг. по-малко в сравнение с предишното поколение) с ефективни двигатели от последно поколение, с цел да се намалят разхода на гориво и емисиите на CO2 (‘Best in class’ в категорията: от 3,7 л/100 км и 96 гр. CO2/км при двигателя BlueHDi 120 BVM6 - Евро 6).
Като дава ново определение на понятието еднообемен автомобил, напълно в духа на дръзките си предшественици, Новият CITROËN C4 Picasso продължава да пише успешната история на вановете на CITROËN, носещи подписа ‘Picasso’ (Xsara Picasso, C4 Picasso, C3 Picasso), от които са продадени над 3,3 милиона броя към този момент. Цифра, която сама по себе си показва позициите, които CITROËN си е извоювал на този пазар.

От 1919 г., CITROËN участва активно в демократизирането на автомобилите, като по конкретен и позитивен начин дава отговор на въпросите на всяка епоха. През 2014 г. моделите на CITROËN предлагат по повече от всичко, което наистина има значение: по-добър дизайн, по-голям комфорт, повече полезни технологии и всичко това на разумна цена. CITROËN, това са 10 000 Търговско-сервизни центъра в повече от 90 страни и 1 266 000 продадени автомобила през 2013 г. Това са също и 8 световни титли при конструкторите във WRC, както и 1ва титла на световен шампион при конструкторите във WTCC за 2014 г.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама