Новини » Тунинг

Tata Super Nano - тунинг от спортното ателие JA Motorsport



Admin30.12.2014г 

Tata Super Nano - тунинг от спортното ателие JA Motorsport

Тунинг и спортното ателие JA Motorsport яко е издевателствало над най-евтиния сериен автомобил в света - Tata Nano /цена в Индия около 2000 щатски долара/. Самият производител работи над турбовариант на модела си и неговият двуцилиндров мотор, но в JA Motorsport не са се занимавали с него а са използвали нов, четирицилиндров, 1,3-литров с мощност 230 к.с. (оригиналният е 624 куб.см и има мощност от едва 38 к.с.). Преработката на мъника в невиждан звяр е позволила максималната му скорост да скочи от 105 на почти 200 км/ч.

Естествено, старата машинария и вид на колата не би позволила това въобще да се случи, затова Super Nano има специален разширен боди-кит, чийто агресивен и в същото време докарващ усмивки външен вид, си „кореспондира“ с относителната мощност на колата от почти 400 к.с. на тон собствено тегло. Индийският звяр невижда има спортни седалки Recaro и карбоново приборно табло, смяната на скоростите е като при супер-скъпите спортни коли – с лостчета на волана, монтирана е предпазна тръбна клетка, гумите са ненарязани, пистови /тип слик/, спирачките са AP Racing, доработено е окачването и светлините са тонирани.

Вътре е премахната задната седалка, за да може да се намести новият мотор. Какъв е той не се уточнява, но не е трудно да се досетим, защото JA Motorsport серийно прави болиди за Формула 2000 с шаси Dalara и мотори Renault.

Превръщането на малката Tata в звяр-машина струва около 2,5 милиона рупии / 63 000 лева/ и чисто теоретично всеки може да си поръча преработка на своя екземпляр, за която е дал 140 000 рупии. Друг е въпросът дали ще има желаещи, освен ако някой не му се закача малко повече с шофьорите на околните коли при светофарните стартове./Tata-Super-Nano--" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама