Новини » Автоновини

Предстои да се изготви заповедта за движение на тежкотоварните МПС в почивните и празничните дни



Admin27.01.2015г 

Предстои да се изготви заповедта за движение на тежкотоварните МПС в почивните и празничните дни

Междуведомствена работна група ще изготви заповедта за движението на тежкотоварните моторни превозни средства над 12 тона по основните направления от републиканската пътна мрежа в почивните и празничните дни. В нея ще участват експерти от Агенция „Пътна инфраструктура“, ГД „Охранителна полиция“ в МВР, ИА „Автомобилна администрация“, представители на превозвачите и на Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Целта е повишаване на безопасността на движение и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура при засиления трафик, които традиционно се наблюдава при официалните празнични дни и в почивните дни през активния летен сезон. В заповедта ще бъдат посочени конкретните пътни направления и определените дни и часове, в които ще е ограничавано движението. Определените участъци ще бъдат съобразно натовареността, аварийността и общественото им значение.

През последните години се доказа ефективността от издаването на заповед за ограничаване на тежкотоварното движение по участъци от републиканската пътна мрежа, предвид интензивния трафик в периода юни – септември. Отчита се и трайна тенденция към намаляване на пътно-транспортните произшествия.
Източник: www.api.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама