Новини » Еко-ауто

Новият Opel Corsa с емисии на CO2 от едва 82 г/км



Admin30.01.2015г 

Новият Opel Corsa с емисии на CO2 от едва 82 г/км

Икономичен – разходът на гориво на версията 1.3 CDTI ecoFLEX е едва 3,1 л/100 км, клас на енергийна ефективност A+
Комфортен – трансмисията Easytronic 3.0 осигурява отлични показатели на разхода на гориво и плавно превключване на предавките
Образцов – новата Corsa е най-икономичният дизел на пазара

Новият Opel Corsa не само изглежда изключително добре, но е и истински шампион в икономията на гориво. Версията с три врати, задвижвана от агрегата 1.3 CDTI ecoFlex с максимална мощност 70 кВт/95 к.с., серийна система Start/Stop, технология за рекуперация на енергията при спиране и гуми с намалено съпротивление на търкаляне, в съчетание с новата трансмисия Easytronic 3.0, е в състояние да сведе емисиите на CO2 до ниво от 82 грама на километър. Разходът на гориво също е намален до образцово равнище от 3.1 литра на 100 километра в смесен цикъл на движение, с което новата Corsa се превръща в най-икономичния автомобил в гамата на Opel и в най-икономичния дизел предлаган на пазара в момента. Екологичният шампион ще бъде на разположение за поръчка от клиентите от месец март.

“Нашата автоматизирана песттепенна механична трансмисия в новата Corsa е ярък акцент за клиентите, които държат на цената, но не желаят да се лишават от комфорта на автоматичните трансмисии,” отбелязва Петер Кристиан Кюсперт, вицепрезиден продажби и следпродажбено обслужване на Opel Group. “В комбинация с икономичния дизелов двиигател, малкият модел се превръща в истински гигант по отношение на икономията на гориво. От тази гледна точка той е перфектен избор за използване както на кратки отсечки за пазаруване в градски условия, така и за по-дълги пътешествия.”

Икономичност – стандартен разход на гориво едва 3,1 л/100 км и емисии на CO2 от 82 г/км

Изцяло модернизираният дизелов двигател с мощност 70 кВт/ 95 к.с. и максимален въртящ момент 190 Нм в диапазона 1 750 – 2 500 об/мин в съчетание с последното поколение турбокомпресор дава възможност за постигане на отлична динамика и ускорение дори при ниски обороти, както и на извънредно ниски нива на шума. За намаляването на разхода на гориво и показателите на CO2 допринасят и водната помпа, която се включва само при необходимост, както и маслената помпа с променливи характеристики на работа. Наред с това важна роля в постигането на тези изключителни показатели играят специално разработените гуми с ниско съпротивление на търкаляне и системата за рекуперация на енергията при спиране на Opel. С тези новъведения версията с три врати на Corsa с новата трансмисия Easytronic 3.0 изразходва само 3,1 литра на 100 километра, а емисиите на CO2 са сведени до едва 82 грама на километър – с три грама по-ниска стойност от версията с петстепенна механична предавателна кутия (в съответствие с изискванията на нормата [EC] No. 715/2007), която е достатъчна за удостояването на модела с клас на енергийна ефективност A+.

Easytronic 3.0 – висок комфорт и нисък разход

Петстепенната трансмисия Easytronic 3.0 се отличава с по-ниско тегло и с по-ниско вътрешно триене от конвенционалните автоматични трансмисии. Модерният агрегат съчетава предимствата на автоматичните трансмисии по отношение на удобството с ефективността и икономичността на механичните предавателни кутии. Easytronic 3.0 избира автоматично най-икономичната предавка и използва технологичната основа на оптимизираната за употреба с малки двигатели механична трансмисия, благодарение на което позволява максимално икономично шофиране. Автоматизираната трансмисия се предлага с технология Start/Stop, която спомага за още по-голяма икономия на гориво особено при движение в градски условия.

Инженерите на Opel са разработили специални зъбни предавки за автоматизираната трансмисия, които осигуряват максимално широк диапазон от предавателни числа и дават възможност за намаляване на оборотите на двигателя, например при движение с висока скорост на магистрала и едновременно с това снижават приятно нивото на шума. Освен това Easytronic 3.0 предлага и режим на „пълзене” с ниска скорост при маневри, подобно на това при автоматичните предавателни кутии. Трансмисията разполага и със специална стартова функция за бързо потегляне и динамично ускорение.

Последното поколение на Easytronic впечатлява с намалено време за реакция, което дава възможност за по-бърза и плавна смяна на предавките. Tази оптимизация е станала възможна благодарение на прилагането на нов изпълнителен модул, подобрена технология при сензорите и управляващата електроника, както и изцяло модернизирана механична трансмисия, която служи за основа на Easytronic 3.0. В допълнение към автоматичния режим, при който електрохидравличният изпълнителен модул поема работата със съединителя и смяната на предавките, Easytronic 3.0 дава възможност и за ръчна смяна с едно докосване напред или назад на скоростния лост.
Източник: www.opel.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама