Новини » Спорт

Себастиан Фетел спечели Гран при на Малайзия



Admin29.03.2015г 

Себастиан Фетел спечели Гран при на Малайзия

Пилотът на „ФерариСебастиан Фетел спечели втория старт за сезона във Формула 1 – Гран при на Малайзия, съобщи официалният сайт на състезанието, цитиран от Агенция "Фокус". Четирикратният световен шампион направи най-бърза обиколка за 1:47.634 мин. Германецът постигна първата си победа с различен отбор от „Ред Бул“. Доминацията на Люис Хамилтън и Нико Розберг от „Мерцедес“ поне временно бе спряна и двамата заеха съответно второ и трето място в класирането. Съотборникът на Фетел Кими Райконен остана четвърти. Петата позиция зае Валтери Ботас, който пропусна първото състезание в Австралия заради проблеми с гърба.

Пилотът на „Макларън“ Фернандо Алонсо, който също пропусна първото състезание за сезона, не успя да финишира заради технически проблеми с болида.

Фетел бе много емоционален след победата си на Гран при на Малайзия. Той каза, че това да бъде пилот на италианския отбор е сбъдната мечта за него.

„Не мина малко време от последната ми победа, а с „Ферари“ това ми се случи за първи път. Просто нямам думи. Щастлив съм и се гордея с това, което показах днес. Победихме „Мерцедес“ абсолютно честно. Днес е особен ден за мен и за това съм толкова емоционален. Миналата година не бе най-успешна, имах страхотен болид, но не успях да покажа добри резултати. Болидът на“Ферари“ ми подхожда много. В отбора ме посрещнаха много добре. Когато вратата на Маранело се отвори, почувствах как се сбъдва една мечта. Последният път когато бях там, бе когато следих Шумахер, а сега самият аз управлявам червената машина“, коментира Фетел, цитиран от BBC.




Коментари

Добави коментар

Реклама